KULT OG KORT: SKAL VI VÆRE SAMMEN?

KULT OG KORT: SKAL VI VÆRE SAMMEN?

Lengde:
56m
Språk:
Norsk tale
Tilhører tema:
Tromsø barnefilmklubb

KULT OG KORT: SKAL VI VÆRE SAMMEN? har fellesskap som en rød tråd. Det kan handle om å ha en venn eller lengte etter en, om å være forelska, takle utfordringer sammen eller dele en opplevelse.

Rudy og lynmonsteret, 2020. Regi: Endre Skandfer, 8 min:

Rudy elsker å leke - vilt og fort og gjerne i et klatretre. Han finner alltid på sprell når han er i barnehagen, og særlig sammen med Theodora. Men en dag dukker et lynmonster opp. Og plutselig tør ikke Rudy noen ting lenger. Men er egentlig monsteret farlig? Theodora må trå til. En film om epilepsi, og om å tørre å overvinne frykt, enten man er syk eller ikke.

Knask eller knep, 2020. Regi: Morten Evelid, 16 min:

Magda er black metal-fan og ikke som alle andre. Alt hun vil på Halloween er å kle seg ut med svarte klær og liksminke, men verken hennes polske pappa eller de kjipe jentene i nabolaget er særlig entusiastiske. For ikke å snakke om storesøster, som dumper henne og drar på ulovlig ungdomsfest…. Heldigvis snubler hun over Nils-Olav, som hun er forelsket i. Kanskje kvelden likevel har noe å by på? En herlig komedie dynket i bergensk regnvær.

Perledykker, 2020. Regi: Margrethe Danielsen, 9 min:

Perledykker er en film uten ord, en litt melankolsk skildring av vennskap delt opp i tre episoder som ikke henger sammen akkurat slik man tror. Et pinnsvin prøver å bli venner med en ballong. To skikkelser sitter på samme isflak, men driver plutselig fra hverandre. Og to muslinger på havbunnen prøver å vise hverandre hvor flotte perler de har. Men noen ganger er det ikke bare lett å være sammen.

Lappen, 2020. Regi: Tiril Myhre Skår, 11 min:

Lea og Elise er bestevenner, selv om de virker veldig forskjellige. Så en dag skjer noe som gjør det vanskelig for Lea å være en så god venn som hun ønsker. Tommy kommer bort til Lea og forteller at han vil være kjærester med Elise. Kanskje Tea kan spørre for ham? Lea sier ja til å hjelpe, men snart finner hun ut at hennes egne følelser krasjer med situasjonen.

Gratulerer med dagen, 2020. Regi: Kristin Nicolaysen, 2 min:

En superkort dokumentarfilm om en spesiell 17. mai-feiring i Alta. For Iver og Signe blir det også dagen da en ny vær kommer til verden i sauefjøset. Filmen er del av prosjektet «Tidskapsel», en samling korte filmer laget under koronatida i Nord-Norge.

Zara og dei: Missekonkurranse, 2020. Regi: Bjørn Sortland, Nils Johan Lund, 12 min:

Zara og familien hennes er ikke som andre familier. For eksempel blør de veldig lett neseblod. Så når pappaen til Patricia vil lage missekonkurranse i bursdagen til Patricia, blir Zara usikker. For hva går det egentlig ut på? Å være fin, liksom? Heldigvis blir hennes egen sprø pappa med på konkurransen og snur alt på hodet. En morsom og herlig ekkel film, med en alvorlig undertone.

Tidligere visninger:

  • lørdag 06.03.21 Kl. 12:00