Kortfilmfestivalen: Norsk kortfilm (NKD5 + Q&A)

Kortfilmfestivalen: Norsk kortfilm (NKD5 + Q&A)

Kortfilmfestivalen gir deg det beste av norsk kortfilm – fiksjon og dokumentar.

Hva har australsk bomull med porno-avhengighet i Tønsberg å gjøre? Essayfilmen Honningeter nøster i forbindelsene mellom døde gjenstander og levende liv. Jonathan Lamars dokumentar Made in Skene og Sylvia Le Fanus finstemte drama Om litt handler begge om båndene mellom foreldre og voksne barn. Generasjonsforskjeller er også del av materien i Hvorfor er du svart?, regissert av Julie Skaufel og fortalt til kamera av Hamza Kader. Eksponert foregår i et teaterensemble hvor diskusjonen går heftig om sexisme og nakenhet, mens animasjonsfilmen Isbjørn Obstfelder er en bad-trip på fleinsopp hvor en isbjørn prøver å takle døden og tilværelsens iboende meningsløshet. Intet mindre.

Honningeter – regi: Sondre Masvie

Made in Skene – regi: Jonathan Lomar

Hvorfor er du svart? – regi: Julia Skaufel

Eksponert – regi: Anna Fredrikke Bjerke

Isbjørn Obstfelder – regi: Halvard Harboe

Om litt – regi: Sylvia le Fanu

Etter filmvisningen blir det Q&A med filmskaperne, sendt direkte fra Vega Scene i Oslo.

I år kommer Kortfilmfestivalen i Grimstad til Verdensteatret! På tolv utvalgte kinoer over hele Norge kan du se konkurranseprogrammene for norsk kortfilm og musikkvideo.

Festivalpass til 250,- gir gratis inngang til alle Kortfilmfestivalen-visningene på Verdensteatret. Det er også mulig å kjøpe billett til hver enkelt visning.

Tidligere visninger:

  • fredag 11.06.21 Kl. 19:00