Kortfilmer og filmfølelse i maskinist rommet

Kortfilmer og filmfølelse i maskinist rommet

Lengde:
ca 1 t
Tilhører tema:
Tromsø barnefilmklubb

Filmopplevelse med kortfilmer på 16 mm rull som passer for alle. I tillegg inviterer vi til besøk i maskinistrommet for å se 16 mm filmen bli fremvist, høre på den spesielle lyden av filmen gjennom fremviseren. Nærmere Cinema Paradiso opplevelse kommer vi ikke i barnefilmklubben.

Kortfilmene som vises:

Mortens badeball , Danmark, 8 min, norsk tale, 1993

Regi: Line Møller

Morten er for liten til å farte rundt på rulleskøyter og sykkel, som de større barna. Men han har en artig badeball. En dag begynner ballen å leve sitt eget liv. Og den er ganske uskikkelig, til Mortens store fryd!

Til Huttetuenes land, USA, 7 min, norsk tale, 1973

Regi: Gene Deitch

Max blir sendt til sengs uten kveldsmat, fordi han har vært uskikkelig hele dagen. På soverommet fantaserer Max at han kommer til en øy hvor det bor forferdelige uhyrer – Huttetuene. Men Max er ikke redd dem, og snart ber Huttetuene Max bli lederen deres. Max savner etterhvert noen som er virkelig glad i ham. Han seiler hjem til soverommet sitt, hvor kveldsmaten står og venter. En fascinerende og litt gysende film for barn fra 4 til 7 år.

Peters hjørne  USA, 23 min, norsk tale, 1986

Regi: Conrad Rothmann

Realfilm om Peter som bor i en liten leilighet sammen med åtte mennesker. Peter mener det er viktig å ha sitt eget sted å være, og moren finner på at familien kan ha hvert sitt hjørne i leiligheten. Men den dagen Peter er ferdig med å innrede sitt hjørne er det fortsatt noe som mangler…

Tidligere visninger:

  • lørdag 15.03.14 Kl. 12:00