EKSTRAFORESTILLING | KORONA / LIVE: IRAN MAYEN

EKSTRAFORESTILLING | KORONA / LIVE: IRAN MAYEN

Regi:
Iran Mayen
Lengde:
55 min.
År:
2021
Musikk:
Iran Mayen
Land:
Norge
Distribusjon:
Tromsø internasjonale filmfestival
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2021

Det siste prosjektet i programmet Lockdown fra TIFF 2021. En hardtslående og treffsikker filmkonsert med original film og musikk komponert av Tromsø-bandet Iran Mayen.

På grunn av stor etterspørsel settes det opp en ekstraforestilling lørdag 24. april kl. 18.00. Billetter i salg nå - kjøp billetter her!

Da pandemien traff vinteren 2020 ble tre filmskapere og ett band utfordret av TIFF, med støtte fra Samfunnsløftet, til å dokumentere koronakrisen gjennom deres kunst, sett fra deres ståsted i nord. Resultatet ble fire meget forskjellige og sterke opplevelser. Tre av filmene ble presentert under TIFF 2021.

KORONA er det siste prosjektet i TIFFs program Lockdown. Forestillingen skulle også fremføres på TIFF 2021, men ble utsatt da festivalen måtte bli heldigital på grunn av innstramming av smittevernregler. Nå får endelig publikum sjansen til å se forestillingen da den får sin verdenspremiere på Stumfilmdager i Tromsø 24. april.

KORONA / LIVE: IRAN MAYEN

I Nord-Norge har pandemien ikke hatt de samme konsekvensene som de fleste andre land i verden, men for å oppnå lave smittetall har nordmenn ofret mye. Filmen forsøker å fange følgene av pandemien og kontrastene den har medført både lokalt og globalt. Filmmaterialet er utarbeidet gjennom ett år (u)frivillig tilbragt i Troms. Musikken er i sin helhet nykomponert til filmen og fremføres live på Verdensteatret.

MUSIKERE

Iran Mayen ble startet i 2015 og består i dag av Lars Dalheim, Andreas B. Høyer, Rolf-Ole R. Jenssen, Andreas Engum, Anders T. Gjerdrum og Johan Grønvik. Musikken deres kan beskrives som kald, kystinspirert postrock, fylt med sterke følelser og store svingninger, noe som skaper en god symbiose mellom videofortelling og musikk. Med tunge riff og skarpe melodilinjer skapes et overveldende filmatisk lydbilde som er som skapt for det store lerret.

Bandet har spilt flere minneverdige konserter i Tromsø, inkludert en fantastisk originalkomponert forestilling satt til Herbert Pontings film The Great White Silence (1924) under TIFFs Stumfilmdager i 2017. Deres forrige forestilling Tromsø brenner hadde premiere på Verdensteatret våren 2019 og ble også fremført for et fullt hus på Driv under TIFF 2020.

BILLETTER

Ordinær: kr. 260,-

Student/Honnør/Medlem*: kr. 180,-

FESTIVALPASS

Ordinær: kr. 500,- (kjøpes her)

Student/Honnør/Medlem*: kr. 400,- (kjøpes her)

* Medlem ved Verdensteatret Cinematek eller i filmklubb.

MERK: I tråd med de nasjonale retningslinjer for smittevern på kulturarrangementer opererer Verdensteatret med en maks kapasitet på 100 publikummere i kinosalen på alle forestillinger.

Tidligere visninger:

  • lørdag 24.04.21 Kl. 18:00