KILL BILL VOL. 1 [35mm] Se trailer

KILL BILL VOL. 1 [35mm]

Regi:
Quentin Tarantino
Lengde:
1t 50m
År:
2003
Manus:
Quentin Tarantino
Medvirkende:
Uma Thurman, Lucy Liu, Vivica A. Fox, Daryl Hannah, David Carradine, Michael Madsen, Julie Dreyfus, Sonny Chiba
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket
Tilhører tema:
Fokus: Quentin Tarantino

Quentin Tarantinos fjerde film er en episk, todelt fortelling om en kvinnes jakt på rettferdighet.

I KILL BILL VOL. 1 er tittelfiguren, spilt av David Carradine, en for det meste usett og skummel skikkelse som ligger og vaker over historien. En gåtefull mann som har organisert en elitegruppe kalt Deadly Viper Assasination Squad, eller "DiVAS".

Alle slangene, eller divaene, har fått kodenavn etter giftige slanger, og den dødeligste av dem alle er Black Mamba (Uma Thurman), Bills tidligere elskerinne. Hun bestemmer seg en dag for at nok er nok, hun blir gravid, og hun vil gifte seg. Under bryllupet slår imidlertid Bill og slangene hans til. Ingen forlater divaene. De slakter alle bryllupsgjestene, inkludert Black Mamba, The Bride. Tror de.

Uheldigvis for Bill og hans dødelige håndlangere dør ikke The Bride. Hun faller bare i koma, og når hun våkner fire år senere har hun bare en eneste tanke i hodet: hevn!

KILL BILL er både en hyllest og delvis gjenskapelse av alle sjangerfilmene Quentin Tarantino har sett og elsket; spagetti-westerns, kinesiske kampsportfilmer, japanske samuraifilmer og til og med anime – den særegne japanske animasjonsfilmen. Kort fortalt er KILL BILL et slags fotavtrykk av alt Tarantino har absorbert gjennom de siste 35 årene. Filmen er fortalt i kapitler, og hvert av dem har et karakteristisk utseende og en puls fra en spesifikk sjanger, som igjen er gjennomsyret av forskjellige popkulturelle referanser.

Filmen vises fra lekkert 35mm-format.

KILL BILL VOL. 1 + 2 vises kun én kveld, fredag 24. mai. Vil man se begge to, kan man kjøpe en rabattert billett for kr. 150,- som gjelder for begge visningene.

Tidligere visninger:

  • fredag 24.05.19 Kl. 18:00