JUNGLE HOLOCAUST

JUNGLE HOLOCAUST

Regi:
Ruggero Deodato
Lengde:
1t 28m
År:
1977
Originaltittel:
ULTIMO MONDO CANNIBALE
Medvirkende:
Massimo Foschi, Me Me Lai, Ivan Rassimov
Land:
Italia
Språk:
Engelsk (utekstet)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

I want to make films about real things that happen in the world, and most real things aren’t very nice.

ULTIMO MONDO CANNIBALE (engelsk: Last Cannibal World; også kjent som Cannibal The Last Survivor og Jungle Holocaust) er en italiensk kannibalfilm om Robert Harper som jobber med å lete etter olje i Filippinene. Når han og følgesvennene ankommer oljeprospekt-landsbyen som selskapet han jobber for har bygd, finner de den forlatt. De begynner å etterforske, og blir såklart straks angrepet av kannibaler. Men dette er bare starten på historien. Robert Harper blir ikke spist. Han blir kledd naken og fanget i et provisorisk bur langt inn i jungelen. Deretter er resten av filmen et jungel-eventyr om Robert som prøver å komme seg fri fra kannibalenes fangenskap.

I ekte italiensk b-filmstil er det mye nakenhet i denne filmen og Massimo Foschi gjør en formidabel jobb med å gestalte denne rollen splitter naken i tykkeste jungelen. Filmen var egentlig tenkt som en oppfølger til Umberto Lenzis Man from Deep River (1972) som regnes som den prototypiske kannibalfilmen, men Lenzi trakk seg før Deodato tok over. Dette ledet da til Cannibal Holocaust som neste kannibalfilm ut for Ruggero, og filmverden har ikke vært den samme siden...

Trivia: Denne filmen og Cannibal Holocaust regnes som en del av en trilogi som ble avsluttet med Cut and Run fra 1985, men ingen av filmene er ordentlige oppfølgere til hverandre historiemessig.

Omtale: Espen Olaisen

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter og medlemskap i filmklubben kan kjøpes i døra foran hver forestilling.