Jakten på El Dorado Se trailer

Jakten på El Dorado

Regi:
Werner Herzog
Lengde:
1t 35m
År:
1972
Originaltittel:
Aguirre, der Zorn Gottes
Medvirkende:
Klaus Kinski, Helena Rojo, Ruy Guerra, Del Negro
Land:
Vest-Tyskland
Språk:
Tysk tale, engelsk tekst

I am the wrath of God. Who else is with me?

I JAKTEN PÅ EL DORADO følger vi en spansk ekspedisjon gjennom den sør-amerikanske jungelen på jakt etter det sagnomsuste gullriket El Dorado. Ekspedisjonen tærer på gruppen og i en dramatisk vending tar den stormannsgale Aguirre (Klaus Kinski) makten i et brutalt mytteri. Vi følger den fortapte ekspedisjonen inn i mørkets hjerte på jakt etter et sagnomsust rike.

JAKTEN PÅ EL DORADO ble utgitt i 1972 og er regissør Werner Herzogs tredje langfilm, og hans internasjonale gjennombrudd. Dette er første film med den legendariske og kranglevorne duoen Kinski og Herzog henholdsvis foran og bak kamera. Filmen ble skutt i den Peruvianske regnskogen på under fem uker, og mange av scenene var improviserte. Kameraet Herzog brukte hadde han stjålet fra filmskolen i München.

Filmen har gjort et stort avtrykk i filmhistorien som kultfilm og er blant annet sitert som en av referansepunktene i Francis Ford Coppolas Apokalypse Nå!.

Tekst: Bjørnar Gärtner

Trivia: Herzog lagde ingen storyboards før filmingen og alle scener er skutt spontant på sett. Herzog fikk lokale jegere til å fange 400 aper til innspillingen av filmen. Apene skulle selges videre etter produksjonen, men Herzog slapp alle apene fri.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter og medlemskap selges i døra.

Tidligere visninger:

  • onsdag 21.11.18 Kl. 21:00