Jag stannar tiden

Jag stannar tiden

Regi:
Gunilla Bresky
Lengde:
1 time, 21 min.
År:
2014
Manus:
Gunilla Bresky
Medvirkende:
Jonas Karlsson (forteller)
Foto:
Gunnar Källström
Musikk:
Johan Ramström
Land:
Russland, Sverige, Ukraina
Språk:
Svensk (norsk tekst)

8. mai er det 70 år siden frigjøringsdagen i Norge og vi markerer begivenheten med å vise den sterke og rørende filmen JAG STANNAR TIDEN.

Filmens magi tok Vladislav Mikosja (1909–2004) i ung alder, da han som kinomaskinist fikk se filmen om eskimoen Nanook på det store lerretet. Det var filmfotograf han måtte bli. Livet forandrer seg brått en sommernatt da den tyske hæren invaderer Sovjetunionen. Han melder seg til tjeneste som fotograf, og kommer til å dokumentere samtidens mest brutale hendelser.

På eventyrlig vis går veien hans innom Hollywood våren 1943: Her møter han Ingrid Bergman, danser en hel kveld med en av datidens største stjerner Hedy Lamarr og blir invitert til filmaften hjemme hos selveste Charlie Chaplin, som blir beveget av å se hans opptak fra østfronten. Mikoshas dagbok er like poetisk som hans bilder.

I filmen er hans «stemme» vevd sammen med hans egne bilder, hans liv. JAG STANNAR TIDEN er et unikt vitnesbyrd og en rørende filmopplevelse som garantert vil sette spor.

Visninger:
Fredag 8. mai kl. 20.00
Lørdag 9. mai kl. 18.00. Innledning ved Åsne Ø. Høgetveit, stipendiat i russisk kultur ved Universitetet i Tromsø. Arr: Norsk-Russisk Forening

Tidligere visninger:

  • fredag 08.05.15 Kl. 20:00
  • lørdag 09.05.15 Kl. 18:00