IT'S A WONDERFUL LIFE

IT'S A WONDERFUL LIFE

Regi:
Frank Capra
Lengde:
2t 10min
År:
1947
Manus:
Frances Goodrich, Albert Hackett og Frank Capra (basert på Philip Van Doren Sterns fortelling)
Medvirkende:
James Stewart, Henry Travers, Donna Reed, Lionel Barrymore
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale (utekstet)
Aldersgrense:
Tillatt for alle

I It’s a Wonderful Life forteller Frank Capra om det hederlige, vanlige mennesket. Ingen kunne fortelle slike historier bedre enn ham.

Pliktoppfyllende George Bailey har lagt sine egne drømmer til side for å drive videre familiens husbank etter farens død. Jobben og den beskjedne økonomiske avkastning gjør ham med årene desillusjonert, og i tillegg blir han uskyldig mistenkt for økonomisk kriminalitet. Skammen og fortvilelsen fører ham til randen av selvmord. Ikke bare venner må hjelpe til for å få ham på andre tanker, også engler må gripe inn for at han skal innse at livet er fantastisk, og at verden ville vært et fattigere sted uten hans bidrag.

Da It’s a Wonderful Life hadde premiere julen 1946, ble den ingen suksess, folk syntes filmen var for deprimerende. Ved en administrativ glipp ble ikke rettighetene til filmen fornyet da disse løp ut på 70-tallet, og den ble offentlig eiendom – noe tv-stasjoner i USA benyttet seg flittig av. For filmen medførte det til økt interesse og klassikerstatus.

Julen er tiden for de enkle budskap, og ingen kan unngå å bli rørt når Bailey kommer til erkjennelsen av at livet er herlig, tross alt.

Merk: filmen vises uten norske undertekster.

Tidligere visninger:

  • torsdag 15.12.22 Kl. 18:00
  • fredag 16.12.22 Kl. 13:00
  • søndag 18.12.22 Kl. 18:00