It Might Get Loud Se trailer

It Might Get Loud

Regi:
Davis Guggenheim
Lengde:
1 time, 37 min.
År:
2008
Medvirkende:
Jimmy Page, The Edge, Jack White, Bono
Land:
USA
Språk:
Engelsk / Norsk tekst
Tilhører tema:
Musikk på kino

Vår nye filmserie Musikk på kino fortsetter med en herlig dokumentar om det mest grunnleggende i rockemusikken - gitaren!

I et nedlagt varehus møtes tre gitarhelter: Jimmy Page fra The Yardbirds og Led Zeppelin, U2s The Edge og Jack White, den kreative drivkraften i The White Stripes og The Raconteurs.

Trioen jammer, diskuterer erfaringer og inspirasjonskilder, og hyller den elektriske gitaren som instrument og uttrykksform. De tre har hver sin særegne tilnærming til gitaren og lydene den lager: Page er legenden som har skapt seg et navn ved å rendyrke riffets primalkraft, The Edge er den soniske innovatøren som strengt tatt foretrekker effektpedaler fremfor gitarer, mens White er i besittelse av en nærmest leksikalsk rockehistorisk kunnskap.

I tillegg til det avslappede og godmodige møtet mellom de tre, skildrer regissør Davis Guggenheim også hver enkelts historie og bakgrunn ved hjelp av et rikholdig arkivmateriale. Blant annet får vi muligheten til å bivåne Jimmy Pages første TV-opptreden som 13-åring og et ungt U2 i New Wave-habitt og The Edge med hår. Men først og fremst er It Might Get Loud en frisk og underholdende musikkdokumentar – og et must for alle med interesse for rock og gitar. Det hele forsterkes av fantastisk lyd og bilde, presentert i filmens opprinnelige 35mm format!

http://www.youtube.com/watch?v=4YvNVqf2at0

Tidligere visninger:

  • torsdag 17.10.13 Kl. 21:00
  • onsdag 30.10.13 Kl. 21:00