ISHAVSBYEN, HUNDEN OG VULKANEN / LIVE: ARKTISK SINFONIETTA (NO)

ISHAVSBYEN, HUNDEN OG VULKANEN / LIVE: ARKTISK SINFONIETTA (NO)

Verdenspremierer på Verdensteateret! Tre vidt forskjellige filmer danner det visuelle lerretet når Arktisk Sinfoniettas improvisasjonsensemble urframfører musikk fra den bergensbaserte komponisten Knut Vaage.

Filmene som blir presentert er Tromsø 1930, en dokumentar ved Gustaf Boge (den fulle tittelen er faktisk Nordlandet och Tromsö 1930), Den andalusiske hunden av Salvador Dali og Louis Bunuel, og Villmark, en videoinstallasjon av Ellen Røed. Alle filmene har fått ny musikk som klinger for første gang denne kvelden. Komponisten Knut Vaage leder Artisk Sinfonietta sitt improvisasjonsensemble bestående av håndplukkede musikere sammensatt spesielt for anledningen. Alle musikerne har bakgrunn fra ulike sjangre.

I forkant av festivalen vil musikken bli ferdigstilt i et spennende musikermøte i Tromsø basert på Vaage sitt åpne partitur. Musikerne og komponisten vil jobbe kollektivt sammen for å skape annerledes og særpregede lydbilder som skal gi en ny opplevelse av sammensetningen mellom film og musikk. Hver enkelt musiker vil bidra kreativt ut ifra komponisten sitt konsept, som ligger i grenseland til improvisasjon, med utgangspunkt i filmene sine strukturer.

Under konserten får vi også en urfremføring av en ny komposisjon for mikrotonal trompet med elektronikk og video. Den Tromsøbaserte trompeteren, Sten Ivar Frydenlund, har bestilt og vil fremføre verket, hvor alle lydene kommer fra trompeten hans, og han looper seg selv, og styrer elektronikken. Videokunstneren Ellen Røed har skapt videoen som ledsager verket med opptak fra en aktiv vulkan under skiftende værforhold. Hun jobber for tiden som kunstprofessor i Stockholm.

Artisk Sinfoniettas improvisasjonsensemble:
Knut Vaage - Komponist, konsept
Daniel Weiseth Kjellesvik - walthorn
Sten Ivar Frydenlund - trompet og elektronikk
Jason Singh - stemme og elektronikk
Kristian Svalestad Olstad - gitar
Dag Magnus Narvesen - slagverk

Aldersgrense: 15 år

Forestillingen er en del av Stumfilmdager 2019.
ENKELTBILLETT: 250,- / 175,- (student, honnør, filmklubb-/cinematekmedlem)
FESTIVALPASS: 500,- / 400,- (student, honnør, filmklubb-/cinematekmedlem)

Tidligere visninger:

  • torsdag 04.04.19 Kl. 18:00