All Borders Are Temporary: The International Space Orchestra Se trailer

All Borders Are Temporary: The International Space Orchestra

Regi:
Nelly Ben Hayoun
Lengde:
1t 6m
År:
2013
Originaltittel:
International Space Orchestra
Medvirkende:
Manny Angel, Ralph Bach, Janice Bishop
Land:
USA, Belgia, Storbritannia
Språk:
Engelsk (utekstet)

En film om NASA, Apollo 11, musikk og hvordan bli astronaut i din egen stue.

I THE INTERNATIONAL SPACE ORCHESTRA invaderer Dr. Nelly Ben Hayoun NASA Ames Research Center og The Search for Extraterrestial Intelligence Institute (SETI) i California. Hun skal stable på beina et orkester av ansatte der, som skal oppføre hennes egen «space opera» med roller skrevet til de forskjellige øyeblikkene under Apollo 11s 1969-ferd mot månen. Stykket er kalt «Ground Control: An opera in space». Med seg til å skape musikkstykket har hun blant annet folk fra miljøet rundt XL Recordings i London og tekstforfatterne Bruce Sterling og Maywa Denki.

Hennes Nelly Ben Hayoun (NBH) Studios hevder å være produsenter av det umulige, ved å forme ekstreme opplevelser for deg, så du kan bli til en astronaut i din egen stue, mens mørk materie samtidig oppstår i kjøkkenvasken din og en vulkan har utbrudd i sofaen...

Filmvisningen inngår i "All Borders Are Temporary", et program bestående av to filmer som begge ser mot verdensrommet, samtidig som de er knyttet til sosiale og politiske konflikter på jorden. Programmet er et samarbeid mellom TrAP (Transnational Arts Production), Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø og Tromsø Kommune. Filmkurator: Brynjar Bjerkem, TrAP.

Filmvisningen av THE INTERNATIONAL SPACE ORCHESTRA innledes av Steinar Thorvaldsen, professor i informasjonsvitenskap ved UiT og medlem av Tromsø astronomiforening.

Merk: filmen vises uten undertekster.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 17.04.18 Kl. 18:00