INSOMNIA (2002) [35mm] Se trailer

INSOMNIA (2002) [35mm]

Regi:
Christopher Nolan
Lengde:
1t 58min
År:
2002
Manus:
Hillary Seitz (Basert på et manus av Nikolaj Frobenius og Erik Skjoldbjærg)
Medvirkende:
Al Pacino, Robin Williams, Martin Donovan, Oliver 'Ole' Zemen, Hilary Swank, Paul Dooley
Foto:
Wally Pfister
Musikk:
David Julyan
Land:
USA
Språk:
Engelsk (Norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket

Den amerikanske nyinnspillingen av den norske krimklassikeren - fra Christopher Nolan, regissøren av The Dark Knight trilogien, Inception og Oppenheimer.

Will Dormer (Al Pacino), en erfaren Los Angeles-etterforsker, reiser til en liten by i Alaska sammen med sin partner Hap (Martin Donovan) for å etterforske et grusomt mord på en syttenårig jente. Under skinnet fra landsdelens evige dagslys, nærmer Dormer og Hap seg den hovedmistenkte, enstøingen og forfatteren Walter Finch (Robin Williams). I løpet av en intens jakt på en steinete og tåkete strand, forsvinner Finch i tåka og ut av Dormers grep. Men i det han greier å rømme fra sine etterfølgere, løses det skudd og Hap blir drept.

Mens Dormer sliter med ansvarsfølelse og sorg over sin partners død, blir han tvunget inn i et psykologisk katt-og-mus-spill av den intelligente og ondskapsfulle Finch. Risikoen øker imidlertid når en uerfaren men dyktig lokal politikvinne (Hilary Swank) stiller spørsmål ved Haps drap, og Dormer blir mer og mer viklet inn i manipulasjonene til Finch.

Christopher Nolans remake av Erik Skjoldbjærgs Insomnia mottok strålende kritikker fra filmpressen da den kom. Rolling Stone betegnet filmen som "Et av høydepunktene i Al Pacinos bemerkelsesverdige karriere", "En overlegen thriller" og "En av årets beste filmer". Variety skrev "En gripende og dramatisk thriller som mer enn bekrefter Christopher Nolans utmerkede talent" og "Al Pacinos beste rolletolkning på mange år". Filmen etablerte også Nolan som en av Hollywoods mest ettertraktede regissører, og hans neste film etter denne var Batman Begins.

Filmen vises på lekker 35mm film fra Nasjonalbiblioteket.

Merk: du kan også se den originale norske utgaven av Insomnia fra 1997 hos oss søndag 30. juni!

Billetter: