Insomnia (1997) med regissørbesøk Se trailer

Insomnia (1997) med regissørbesøk

Regi:
Erik Skjoldbjærg
Lengde:
1 t 35 min
År:
1997
Manus:
Erik Skjoldbjærg & Nikolaj Frobenius
Medvirkende:
Stellan Skarsgård, Sverre Anker Ousdal, Bjørn Floberg, Gisken Armand, Maria Bonnevie
Foto:
Erling Thurmann-Andersen
Musikk:
Geir Jenssen
Land:
Norge
Språk:
Norsk og svensk tale, norsk undertekst
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket
Tilhører tema:
Ta med en venn!

Den klassiske thrilleren fra Tromsø fyller 25 år og det markeres med en jubileumsforestilling på Cinemateket - med besøk av regissør Erik Skjoldbjærg!

Den som synder sover ikke.

Etter drapet på en ung jente samarbeider norsk og svensk politi om å finne morderen. Handlingen er satt til Tromsø der Stellan Skarsgård i rollen som Jonas Engström jakter den skyldige i et landskap uten natt. Med store søvnproblemer gjør han en grusom feil. Skyldfølelse og det konstante lyset forfølger Engström gjennom filmen og linjen mellom godhet og ondskap mens viskes ut.

Insomnia er en av 90-tallets suverent beste norske filmer, som også vekket stor interesse internasjonalt da den kom. Filmen ble vist ved filmfestivalen i Cannes og fikk også en amerikansk nyinnspilling i 2002, ved regissør Christopher Nolan. Insomnia er debutfilmen til regissør Erik Skjoldbjærg, som denne våren er aktuell med den påkostede storfilmen Kampen om Narvik.

I anledning dette, og at filmen har 25-års jubileum i år, viser vi den fra lekkert 35mm på Cinemateket - og best av alt: regissør Erik Skjoldbjærg kommer for å presentere filmen og vil dela i en samtale med John-Kristian Dalseth, leder ved Verdensteatret, etter filmen!

Billetter er i salg nå!

Velkommen!

Tidligere visninger:

  • søndag 13.03.22 Kl. 19:15