Inception [35mm] Se trailer

Inception [35mm]

Regi:
Christopher Nolan
Lengde:
2t 29min
År:
2010
Manus:
Christopher Nolan
Medvirkende:
Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy, Cillian Murphy, Tom Berenger, Michael Caine,
Foto:
Wally Pfister
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket

Kriminaliteten har entret underbevisstheten. Verdifulle hemmeligheter kan stjeles fra folk mens de sover, og ingen gjør det bedre enn Dom Cobb.

Dom Cobb er den absolutt beste tyven innen den farlige kunsten å stjele verdifulle hemmeligheter fra dypet av underbevisstheten i drømmetilstand, når hjernen er på sitt mest sårbare. Cobbs evner har gjort ham ettertraktet i denne makeløse verdenen av industrispionasje, men den har også gjort ham til en internasjonal rømling og kostet ham alt han har kjært. Nå får Cobb sjansen til å utføre en siste jobb som kan gi ham livet tilbake, men bare hvis han makter det nesten umulige. Istedenfor å utføre det perfekte tyveriet, skal Cobb og hans ekspertteam gjøre det motsatte; oppgaven deres er ikke å stjele en idé, men å plante en. Lykkes de, kan de ha begått det perfekte lovbruddet.

Men verken ekspertise eller grundig planlegging kan forberede teamet på møtet med personen som synes å kjenne alle sinnrike detaljer i den mesterlige planen. En person som bare Cobb kunne forutsett.

Inception er på mange måter den ultimate Christopher Nolan-filmen. Filmen foregår på mange tidsplan på èn og samme tid, er spekket med spektakulære set pieces som i står grad er realisert ved bruk av praktiske effekter, og den har et soundtrack som har inspirert utallige filmkomponister i etterkant. Dette er en film som absolutt gjør seg best på kino, og som har blitt definerende for den moderne blockbusteren.

Filmen vises på flott 35mm.

Tidligere visninger:

  • lørdag 30.09.23 Kl. 20:00