In Spring / Live: Roksana Smirnova & Misha Kalinin

In Spring / Live: Roksana Smirnova & Misha Kalinin

Regi:
Mikhail Kaufman
Lengde:
1h 19 min
År:
1929
Land:
Ukraina
Språk:
Stumfilm

TIFF er stolte av å presentere en helt ny produksjon som viser frem en ukrainsk banebrytende dokumentar om Kiev på 1920-tallet, med musikk komponert av de ukrainske musikerne Roksana Smirnova og Misha Kalinin.

In Spring (Vesnoy) ble spillt inn i Ukraina våren 1929, og er et dokumentarisk mesterverk innen avantgarde-kino. Den skildrer folks kamp mot den harde vinteren, og gjenopplivingen når våren kommer tilbake. Filmen observerer overgangen fra vinter til vår gjennom øyeblikk av livet: en smeltende snømann, kakofonien til gateselgere, fugler som bygger reir, en sportskonkurranse, så vel som industrielle utsikter. Denne lyriske hyllesten til Kiev vises sammen med musikk av de ukrainske musikerne Roksana Smirnova og Misha Kalinin.

Den urbane symfonien er en unik filmsjanger som ble født på 1920-tallet: dokumentar i essens. Disse filmene er preget av sitt eksperimentelle innhold og sin poetiske stemning. Regissør Mikhail Kaufman er broren til en annen kjent regissør, Dziga Vertov, en pioner innen cinema verité-stilen. Hans film Man with a Movie Camera (1929) regnes som en av de største filmene som noen gang er laget.


OM MUSIKERNE:

Pianisten Roksana Smirnova og gitaristen Misha Kalinin har spilt sammen i mange konserter. I løpet av de siste syv årene har de utviklet duoen sin. En kombinasjon av akustisk piano og elektrisk gitar med effekter skaper en helt spesiell lyd. De kom sammen fra forskjellige musikalske bakgrunner, og kombinerte interessante elementer for å skape en unik musikalsk stil.

Misha Kalinin tar gitaren ut av sin tradisjonelle plass. Han er full av ideer, og skaper noe nytt innen gitarlyd. Pianisten Roksana Smirnova kombinerer improvisasjonens spontanitet med en formsans påvirket av bakgrunnen hennes som klassisk musiker. Opptredenene deres inneholder originale komposisjoner av begge medlemmene i duoen.


BILLETTER/FESTIVALPASS TIL STUMFILMDAGER 2022

Enkeltforestillinger: kr. 270,- (ordinær) / kr. 190,- (student/honnør/medlem*)

Festivalpass: kr. 525,- (ordinær) / kr. 425,- (student/honnør/medlem*)

* Medlem på Verdensteatret Cinemateket eller filmklubb.

Kjøp ditt festivalpass her!

Ta med en venn!

Tidligere visninger:

  • torsdag 28.04.22 Kl. 18:00