In the Bedroom [35mm] Se trailer

In the Bedroom [35mm]

Regi:
Todd Field
Lengde:
2t 11min
År:
2002
Originaltittel:
In the Bedroom
Manus:
Todd Field og Robert Festinger (basert på en novelle av Andre Dubus)
Medvirkende:
Sissy Spacek, Tom Wilkinson, Marisa Tomei, Nick Stahl
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket
Tilhører tema:
Fokus: Todd Field

Tár-regissørens glimrende debutfilm.

Det er sommer i Maine. Matt Fowler er en lege med egen praksis i hjembyen, lykkelig og mangeårig gift med musikklæreren Ruth som opprinnelig kommer fra New York. Deres eneste barn, Frank, er hjemme på sommerferie og jobber som hummerfisker i påvente av høstens arkitektstudier. Frank har et forhold til en ti år eldre enslig mor, Natalie Marisa Tomei.

Natalie er separert fra sin mann Richard William Maphoter. Franks foreldre er usikre på forholdet Frank har til Natalie, men faren kommer frem til at han er gammel nok til å gjøre sine egne valg. Moren Ruth blir derimot mer og mer bekymret over forholdet, hun ser hvordan Natalies barn knytter seg til Frank og frykter for hvordan det skal gå når Frank forsvinner ut av deres liv til høsten. Natalies fraseparerte mann er i tillegg svært sjalu, noe som ikke gjør det lettere, verken for Ruth eller Natalie.

Samtidig med at den vakre sommeren i Maine nærmer seg slutten befinner også disse to familiene seg midt i tragedie av uopprettelige dimensjoner.

In the Bedroom ble nominert til fem Oscar-priser da den kom, blant annet for beste film og beste kvinnelige og mannlige hovedrolle. Dette er Todd Fields debutfilm som regissør, men med en bakgrunn som skuespiller, deriblant med en rolle i Stanley Kubricks Eyes Wide Shut, var han ingen nykommer i filmbransjen. Field er for tiden aktuell med den kritikerroste og prisvinnende Tár.

Filmen vises på flott 35mm-format, og inngår vårt fokus på Todd Fields filmer sammen med Little Children og Tár.

Tidligere visninger:

  • onsdag 22.03.23 Kl. 18:30
  • tirsdag 28.03.23 Kl. 18:00