I en bedre verden Se trailer

I en bedre verden

Regi:
Susanne Bier
Lengde:
1t 59m
År:
2010
Originaltittel:
Hævnen
Manus:
Susanne Bier, Anders Thomas Jensen, Anders Thomas Jensen
Land:
Danmark
Språk:
Dansk
Tilhører tema:
Nominert til Oscar

I EN BEDRE VERDEN er en bredt anlagt fortelling om vennskap, hevn og utroskap. Filmen beveger seg fra den brutale hverdagen i en afrikansk flyktningleir til den postkortvakre idyllen i en dansk provinsby.

Anton er lege og pendler mellom en flyktningleir i Afrika og sitt hjem i Danmark der han har to små sønner. Han har sviktet sin elskede kone Marianne, og de prøver nå å venne seg til et liv uten hverandre. Samtidig begynner Antons 10 år gamle sønn Elias å bli venner med en ny gutt i klassen. Han heter Christian, og dette usedvanlige vennskapet utvikler seg snart til en foruroligende allianse som truer med å ødelegge landsbyidyllen for alltid.

Regissør Susanne Bier er blant Danmarks mest markante filmskapere. Hennes mest kjente filmer er Den eneste Ene og Etter bryllupet, og hun har også laget Hollywood-filmen Things We Lost In The Fire, med Benicio del Toro i hovedrollen.

Ulrich Thomsen er kjent fra blant annet Brødre, Festen og James Bond-filmen The World Is Not Enough. Trine Dyrholm har spilt i en lang rekke filmer, blant annet Festen, I Kina spiser de hund, Dansen og De usynlige. Mikael Persbrandt er kanskje best kjent fra TV-serien Beck, men har spilt i en lang rekke filmer, også norske produksjoner som Kautokeino-opprøret og Øyenstikker.

Filmen vant i år Golden Globe for beste utenlandske film, og er nominert til Oscar i samme kategori.

http://www.youtube.com/watch?v=ROzPRRVKnts