Hustruer

Hustruer

Tilhører tema:
Torsdagsfilmen

I anledning kvinnedagen gir Verdensteatret Kino alle byens damer gratis adgang på kveldens visning av Hustruer. Velkommen skal dere være!

Kvinneåret 1975 var året for en av 70-tallets morsomste og mest holdbare filmer

Heidrun, Kaja og Mie, tre voksne venninner fra skoledagene, har truffet hverandre igjen på en gjenforeningsfest. Festen er over, men jentene fortsetter feiringen. De tar en tur på byen og prøver å finne seg selv, mens de lar hjemmets plikter og andre krav seile sin egen sjø.

Ideen til filmen fikk Anja Breien da hun så John Cassavetes Husbands (1970). Sammen med de tre hoverolleinnehaverne klarte hun å skape en overdådig lystig film, full av avvæpnende humor, men en film som allikevel på ingen måte var uten brodd - i 1975 eller i dag for den saks skyld. Inspirert samspill mellom kvinnene spilt av Frøydis Armand, Katja Medbøe og Anne Marie Ottesen er en viktig del av filmens suksess. De tre jentenes historier tegnes i raske glimt, humoren er det viktigste virkemidlet, ingenting blir programmatisk eller pretensiøst, men ingen ville heller drømme om hevde annet enn at dette er en film med et klart feministisk budskap.

Kjære publikum av alle kjønn: Du kan bruke kvinnedagen til mye svært mye mindre meningsfullt og morsomt enn et gjensyn med Hustruer på cinematekene.

Norge 1975

Regi: Anja Breien

Med: Frøydis Armand, Katja Medbøe, Anne Marie Ottesen

Norsk tale, DCP, farger, 1t 23min

Tidligere visninger:

  • torsdag 08.03.12 Kl. 19:00