HIGHLANDER

HIGHLANDER

Regi:
Russell Mulcahy
Lengde:
1t 51m
År:
1986
Medvirkende:
Christopher Lambert, Roxanne Hart, Clancy Brown, Sean Connery
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk tale, med norske undertekster
Aldersgrense:
15 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Skotsk, udødelig hovedperson spilt av fransk fyr, egyptisk, dødelig mentor spilt av skotsk legende, og den onde Kurgan fra Russland. Hva mer skal til for å skape den ultimate filmen? Soundtrack av Queen, en handling satt til flere århundre og spørsmålet «Vil han våge å elske igjen?»

I denne klassiske fantasyfilmen møter vi Connor MacLeod som, etter å ha falt i kamp mot den onde Kurgan, oppdager at han er udødelig. Sean Connerys gestaltning, Ramirez fra Egypt, dukker så opp for å lære ham å leve med sin udødelighet. Handlingen tar oss fra MacLeods liv i det skotske høylandet til 80-tallets New York. MacLeods sverd ligger alltid i trenchcoatens innerlomme i denne ambisiøse actionfilmen. En film som prøver å stille spørsmålet «Who wants to live forever?» med blandet hell.

Filmen tar pulsen på 80-tallets uredde oppfinnsomhet, og kan ses på som et uungåelig klimaks av tiårets fantasybølge. Sean Connery og Clancy Browns solide rolleprestasjoner spilles godt opp av hovedrolleinnehaver Christopher Lambert, hvis fremtoning er særs karismatisk i kraft av å være særdeles ukarismatisk. Queen serverer oss noen av sin katalogs mest populære sanger, deriblant «A kind of magic» og «Who wants to live forever?». Hvis det er én ting som kan sies om HIGHLANDER, er det at det bare kan være én.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Tidligere visninger:

  • onsdag 17.02.21 Kl. 21:00