HEVET OVER MISTANKE

HEVET OVER MISTANKE

Regi:
Elio Petri
Lengde:
1t 55min
År:
1970
Medvirkende:
Gian Maria Volonté, Florinda Bolkan, Gianni Santuccio, Orazio Orlando
Land:
Italia
Språk:
Italiensk tale, engelske tekster
Aldersgrense:
15 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

I enhver kriminell skjuler det seg en samfunnsfiende.

En sinnssyk politiinspektør myrder sin elskerinne under et samleie. Mens saken etterforskes, forsøker han å manipulere etterforskningen ved å plante bevis som blant annet leder mot kvinnens ektemann og en radikal student. Hans overmot leder ham til å tro at han kan komme unna med hva som helst, og han begynner å plante beviser mot seg selv - for å bevise at han med sin status er hevet over mistanke.

Og det begynner man også å tro som forfjamset publikummer mens politiinspektøren (Gian Maria Volonté, hovedslemming i For en neve dollar mer) slentrer rundt og snoker seg unna mistanke gang på gang, som en sjarmerende kobra. Liker du å se fæle folk gjøre fæle ting, så er dette en film for deg. Samtidig er dette også en psykologisk film som refser sosiale og politiske systemer. Regissør Elio Petri (1929-1982) var en filmregissør spesielt kjent for sine politiske filmer og sitt samfunnskritiske syn på Italia.

Ellers er det gode gamle Ennio Morricone som står for musikken, og den er som vanlig formidabel. Vi anbefaler alle å lytte til filmmusikken for å gire seg opp til filmen. Liker du tyngre musikk kan du også lytte til bandet Fantômas og deres coverversjon. Du kommer til å ville se filmen bare på grunn av musikken!

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Tidligere visninger:

  • lørdag 18.09.21 Kl. 15:00