Heksene Se trailer

Heksene

Regi:
Nicolas Roeg
Lengde:
1t 31m
År:
1990
Originaltittel:
The Witches
Manus:
Allan Scott etter en bok av Roald Dahl
Medvirkende:
Anjelica Huston, Mai Zetterling, Jasen Fisher, Rowan Atkinson, Bill Paterson, Jane Horrocks
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk, norsk tekst
Tilhører tema:
Tromsø barnefilmklubb

HEKSENE er i bunn og grunn en film som, i Roald Dahls ånd, er laget for å skremme barn og ikke for å underholde voksne. 

Filmen forteller om lille Luke som drar på hotellferie sammen med sin norske bestemor. Det viser seg at det samtidig avholdes en hemmelig heksekongress på hotellet. Her har ypppersteheksa gleden av å presentere sin nyeste trylleformel, Formula 86, som vil gjøre om alle barn til små mus. Luke blir fanget av heksene og omskapt til en mus. Med dette utgangspunktet tar han opp kampen mot de lite barnevennlig damene.

Når filmskaperen Nicolas Roeg slår seg sammen med forfatteren Roald Dahl bør det bli en minneverdig film og han har gjort en beundringsverdig jobb med å gjenskape den makabre atmosfæren i Roald Dahls roman.  Og skuespillerne gjør en like stor innsats. Den kalde, statuelignende Anjelica Huston som sjefsheksen skaper en ond og herlig skremmende kvinnelig skurk for barn. Mai Zetterling har både den milde sjarmen som bestemødre skal ha, samtidig som hun har en skjult styrke.

Å gjøre gutter om til mus på film krever spesiell ekspertise, og Jim Henson – mannen bak blant annet ”Muppet Show” – var en viktig person å ha med på laget. Filmen var for øvrig den siste jobben Jim Henson gjorde før han døde i 1990. Samme år døde også forfatteren Roald Dahl.

Aldersgrense: 10+

Medlemskap og billetter til barnefilmklubbens visninger kjøpes i døra. Vennligst merk at det ikke er mulig å betale med kort. Barnefilmklubben aksepterer kun kontant betaling og Vipps.

 Tidligere visninger:

  • lørdag 11.02.17 Kl. 12:00