Heaven Adores You Se trailer

Heaven Adores You

Regi:
Nickolas Dylan Rossi
Lengde:
1 time, 44 min.
År:
2014
Medvirkende:
Elliott Smith, Jon Brion, Chris Douridas, Rossie Harris, Gus van Sant
Foto:
J.T. Gurzi & Nickolas Dylan Rossi
Musikk:
Kevin Moyer
Land:
USA
Språk:
Engelsk (utekstet)
Tilhører tema:
Musikk på kino

En sterk dokumentarfilm om livet og musikken til Elliott Smith.

HEAVEN ADORES YOU er en intim, meditativ reise inn i livet til Smith, hvor musikken hans kombineres med stemningsrike, og ofte forlatte scener fra de tre byene han bodde i – Portland, New York og Los Angeles.

Filmen er både en visuell reise og en biografisk film som fokuserer på Elliott Smiths fantastiske begavelse som låtskriver, og måten musikken hans har hatt så stor betydning for fans, venner og musikere. Filmskaperne har fått tilgang til et rikt utvalg av filmopptak, bilder og musikk, inkludert en hel rekke sanger som ikke har vært utgitt tidligere, og dette gjør filmen til «an archival triumph» (Pitchfork) med «a lovely scrapbook feel».

HEAVEN ADORES YOU er den ultimate dokumentarfilmen for fans av Elliott Smith, og en nydelig introduksjon til en av de mest talentfulle og egenartede singer-songwriters i nyere amerikansk musikk.

Elliott Smith fremstår selv som en lavmælt og beskjeden mann som møter suksessen han etter hvert opplever med undring: «I’m the wrong kind of person to be really big and famous.» Vi følger hans reise fra musikkmiljøet i Portland, der Smith ikke helt får realisert sitt musikalske potensiale i bandet Heatmiser, via solokarrieren som til slutt tar ham til Los Angeles, hvor han i 2003 blir funnet med to knivstikk i brystet.

Tekst: Cinemateket i Oslo

Andreas Beddari Høyer, musikkjournalist i Nordlys og kjent fra bandet Mount Washington, vil holde innledning før filmen.

Tidligere visninger:

  • torsdag 05.11.15 Kl. 20:00