Hatets vugge + paneldebatt med FN-sambandet m.fl. Se trailer

Hatets vugge + paneldebatt med FN-sambandet m.fl.

Regi:
Håvard Bustnes
Lengde:
1t 32m
År:
2018
Originaltittel:
Golden Dawn Girls
Manus:
Håvard Bustnes
Medvirkende:
Håvard Bustnes (Intervjuer og forteller)
Land:
Norge
Språk:
Norsk/gresk (norsk tekst)
Distribusjon:
Storytelling Media

"Hva har skjedd med Hellas?" undrer filmskaper Håvard Bustnes. Han besøker Verdensteatret med sin nye, prisvinnende dokumentar!

De siste årene har vårt inntrykk av Hellas, med sine med solfylte strender og vennlige mennesker, blitt overskygget av politiske ideologier som er skremmende nær nazismen.

Med mange fremtredende medlemmer av det høyreekstreme partiet Golden Dawn nå i fengsel, overtar en datter, en kone og en mor styringen - alle tre medievante nok til å unngå forsnakkelser under intervjuer. Men, mens de regelmessig stopper intervjuene for å sikre at det gikk slik de ønsker, lar Bustnes bare kamera gå. Det resulterende materialet, supplert med arkivopptak, gir ikke rom for tvil om dette politiske partiets alarmerende ståsted, og avslører en stadig bredere kløft mellom klare fakta og politisk spill.

Selv om det er frustrerende at kvinnene er så ubøyelige i sine synspunkter, illustrerer det hvordan det å bære skylapper kan forderve et helt samfunn.

Hatets Vugge vant prisen for beste norske dokumentar på HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival. 

Håvard Bustnes innleder filmen, og etter visningen blir det panelsamtale med Rune Arctander (FN-sambandet), Martin Gamst Johnsen (nestleder i Ungdommens Fylkesråd Troms) og Vidar Vambheim (UiT). Ordstyrer er Silje Solstad (Nordlys).

Tidligere visninger:

  • mandag 16.04.18 Kl. 18:00