HARVEY

HARVEY

Regi:
Henry Koster
Lengde:
1t 44m
År:
1950
Medvirkende:
James Stewart, Josephine Hull, Peggy Dow
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale og engelsk tekst
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

En uhyre underholdende film med en strålende opplagt James Stewart i hovedrollen.

Elwood P. Dowd er en avslappet livsnyter som tilbringer mesteparten av tiden på puben, sammen med sin bestevenn Harvey. Ingenting spesielt med det, bortsett fra at Harvey er en pooka: Et vesen fra keltisk mytologi i form av en nærmere to meter høy usynlig kanin! Elwoods familie er naturlig nok noe urolig for hans mentale helse og prøver å få han innlagt på et nervesanatorium.

Filmen er basert på et uhyre populært teaterstykke ved samme navn, som samlet fulle hus på Broadway på 1940-tallet. Josephine Hull spilte samme rolle både i teateroppsetningen og i filmen, og ble belønnet med en fortjent Oscar for beste kvinnelige birolle som Elwoods lett maniske tante. James Stewart ble nominert til beste mannlige hovedrolle, men tapte for Jose Ferrer i Cyrano de Bergerac.

Harvey vises i vår under temaet «Styrets utvalgte». James Stewarts uanstrengte «mannen-i-gata»-sjarm passer perfekt til fabelen om den ubekymrede Dowd med et hjerte av gull. James Stewart gjorde ekstremt mange gode rolleprestasjoner i sin lange karriere, og i viktigere og mer seriøse filmer enn dette, men den som ikke lar seg sjarmere av denne nydelige lille perlen, trenger antagelig mer kos, klem og varm kakao i livet sitt.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Billetter:

  • onsdag 30.09.20 Kl. 21:00