Harry Potter og fangen fra Azkaban Se trailer

Harry Potter og fangen fra Azkaban

Regi:
Alfonso Cuarón
Lengde:
2t 21m
År:
2004
Originaltittel:
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Manus:
Steve Kloves
Medvirkende:
Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Robbie Coltrane, Gary Oldman, Michael Gambon, Alan Rickman
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk (norske tekster)
Tilhører tema:
Tromsø barnefilmklubb

Den fantastiske tredje filmen i Harry Potter-serien!

I det tredje, trolske eventyret om Harry Potter følger vi ham på jakt etter hemmeligheten om sin egen fortid. Han får ny kunnskap om foreldrene sine når den onde trollmannen Sirius Svaart nærmer seg Galtvort med skumle hensikter.

Harry fyller 13 år, og han skal begynne i tredje klasse på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom. Før han kommer så langt bruker han trollmannskraften til å blåse opp bistre tante Maggen. Dermed bryter Harry med regelverket til Magidepartementet. Han rømmer hjemmefra og venter å bli utvist fra skolen, men til sin overraskelse blir han møtt av selve magiministeren. Han avfeier Harrys regelbrudd som en bagatell. Mens dette skjer er en av de mest beryktede fangene på fengselsøya Azkaban på flukt. Rømlingen er trollmannen Sirius Svaart, som tilhører den svarte magisiden. Han er antagelig ute etter Harry, som i sitt første leveår overlevde den mektige trollmannen Voldemorts angrep som drepte begge foreldrene hans. Derfor mener magiministeren at det eneste sikre stedet for Harry er Galtvort.

Uheldigvis er de sjelesugende desperantene, voktere på Azkaban, kommet for å beskytte Harry og de andre elevene mot Svaart. Remus Lupus d.y., den nye læreren i Forsvar mot svartekunster, lærer Harry hvordan han skal verne seg mot desperantenes paralyserende makt. Tross deres truende nærvær virker det som om Svaart nærmer seg. Harry trenger all verdens mot, magiske evner og trofaste venner for å avsløre sannheten om Svaart og hans forbindelse til Harrys fortid.

Aldersgrense: 11 år

Filmen vises av Tromsø Barnefilmklubb. Billetter og medlemskap til barnefilmklubben kan kjøpes i døra før forestillingen.

Tidligere visninger:

  • lørdag 28.10.17 Kl. 12:00