GOOD WILL HUNTING [35mm]

GOOD WILL HUNTING [35mm]

Regi:
Gus van Sant
Lengde:
2t 7m
År:
1997
Manus:
Matt Damon & Ben Affleck
Medvirkende:
Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck, Stellan Skarsgård, Minnie Driver, Casey Affleck, Cole Hauser
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket
Tilhører tema:
Retrospektiv | Gus van Sant

Matt Damon og Ben Afflecks Oscarvinnende gjennombruddsfilm, regissert av Gus van Sant, fyller 25 år.

På et prestisjefylt institutt i Boston jobber den 20 år gamle Will Hunting som vaktmester. Da han løser et komplisert matematisk regnestykke på en forlatt tavle i et klasserom fanger han oppmerksomheten til professoren Lambeau. Når Will senere blir arrestert for slåssing får professoren redusert fengselsstraffen hans på betingelsen at han deltar i undervisningen. I mellomtiden forelsker Will seg i den sjarmerende medisinstudenten Skylar, mens han også må delta i obligatorisk terapi hos psykiateren McGuire (spilt av Robin Williams, som mottok Oscar for beste birolle). På tross av sitt tydelige geni, klarer ikke Will slå seg til ro med tilliten og hjelpen han mottar fra Lambeau og McGuire.

GOOD WILL HUNTING ble nominert til hele 9 Oscar i 1998, inkludert i kategorien beste film, samt Gus van Sants første nominasjon for beste regi. Matt Damon og Ben Affleck sto selv bak manuset til filmen, og vant prisen for beste originalmanus, mens Williams som nevnt tok prisen for beste birolle.

I anledning filmens 25-års jubileum viser Cinemateket filmen på lekkert 35mm format, som en del av vårt retrospektiv på regissør Gus van Sant, som fylte 70 år i juli.

Tidligere visninger:

  • søndag 28.08.22 Kl. 20:45
  • mandag 29.08.22 Kl. 18:00