Girl

Girl

Regi:
Lukas Dhont
Lengde:
1t 46min
År:
2018
Manus:
Lukas Dhont & Angelo Tjissens
Medvirkende:
Victor Polster, Arieh Worthalter, Katelijne Damen, Valentijn Dhaenens
Land:
Belgia, Nederland
Språk:
Nederlandsk/fransk (engelsk tekst)
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Nydelig debutfilm om en tenårings kamp for egen kjønnsidentitet.

Girl, regissert av belgiske Lukas Dhont, handler om en ung trans-jente og hennes store drøm om å bli profesjonell ballerina. Vi følger 15-årige Lara gjennom to viktige og livsendrende år. Hun og familien har nylig flyttet for at hun skal kunne gå på et prestisjetungt ballettakademi i Antwerpen i Belgia. Parallelt med danseundervisning besøker Lara både lege og psykolog for å snakke om kjønnsdysfori og for å jobbe mot å kunne ta kjønnsendrende operasjon. Det er ikke lett å gå gjennom puberteten i feil kropp. Og selv med en klasse som aksepterer henne, sliter hun selv med å leve med at utsiden ikke samsvarer med slik hun føler seg på innsiden.

Hun får endelig klarsignal til å starte den toårige prosessen mot operasjon og kan begynne med hormonbehandling. Herfra blir det vanskeligere for Lara enn forventet, endringene skjer ikke raskt nok og hun blir mer og mer desperat og destruktiv.

Dette er Dhonts debutfilm, men han har laget den med modenhet, klokskap og følsomhet. Dette er en intim, rørende og empatisk film. Victor Polster har hovedrollen i denne filmen, og han har fått mye fortjent skryt for sin innsats, blant annet fordi han utfører all dansingen selv.

Filmen vises som del av temaet DANS.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Filmklubbmedlemskap kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Merk: filmen vises med engelske undertekster.

Tidligere visninger:

  • onsdag 16.11.22 Kl. 21:00