FRITT FALL Se trailer

FRITT FALL

Regi:
Justine Triet
Lengde:
2t 30m
År:
2023
Originaltittel:
Anatomie D’une Chute
Manus:
Arthur Harari, Justine Triet
Medvirkende:
Sandra Hüller, Jehnny Beth, Swann Arlaud, Milo Machado Graner, Samuel Theis
Land:
Frankrike
Språk:
Fransk, tysk og engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
12 år
Distribusjon:
Another World Entertainment
Tilhører tema:
Oscars 2024

Gullpalmevinneren fra filmfestivalen i Cannes - nominert til 5 Oscars!

Sandra, Samuel og deres 11 år gamle sønn Daniel har bodd i et avsidesliggende fjellområde det siste året. En vinterdag blir Samuel funnet død i snøen utenfor hytta. En etterforskning starter og det er vanskelig å vite om han tok sitt eget liv eller ble drept. Hva er egentlig sannheten? Sandra blir tiltalt, og vi følger rettssaken hennes hvor Daniel føler han er fanget i midten i en disseksjon av foreldrenes forhold.

Fritt fall er en strålende thriller som med et sylskarpt manus skildrer den komplekse naturen i rettssaken og lar oss følge de mange linjene mellom teorier om manipulasjon, beretninger i stadig utvikling og upålitelige fortellere. En film med en fantastisk prestasjon av Sandra Hüller, som også er aktuell denne vinteren i The Zone of Interest.

Filmen vant i januar to Golden Globe, for beste internasjonale film samt for beste manus, og ble nylig nominert til hele fem Oscars inkludert for beste film, regi, manus, kvinnelige hovedrolle samt klipp. Utvilsomt en av årets aller beste filmer på kino!

Tidligere visninger:

  • onsdag 14.02.24 Kl. 18:00
  • søndag 18.02.24 Kl. 17:30
  • onsdag 21.02.24 Kl. 13:00
  • fredag 01.03.24 Kl. 13:00
  • onsdag 13.03.24 Kl. 18:00