Freddys hevn

Freddys hevn

Regi:
Jack Sholder
Lengde:
1t 27m
År:
1985
Originaltittel:
A NIGHTMARE ON ELM STREET PART 2: FREDDY'S REVENGE
Medvirkende:
Mark Patton, Kim Myers, Robert Rusler, Clu Gulager, Hope Lange
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Our screams were all he needed.

Kultklassikeren Freddy's hevn er andre film i serien om den ikoniske skrekkfilmskurken Freddy Krueger. Fem år har gått siden hendelsene i første film. Freddy, som tilsynelatende døde i forrige film, begynner å dukke opp i marerittene til tenåringen Jesse. I filmen følger vi en ny gruppe ungdommer som kommer ansikt til ansikt med “the man of your dreams” og tas av dage på grusomme og oppfinnsomme måter.

Filmen fikk blandet mottakelse av kritikerkorpset da den kom ut i 1984. I senere tid har den oppnådd kultstatus, mye på grunn av sin homoerotiske subtekst. Buzzfeed har kalt filmen “The gayest horror film ever made”.

Filmen kom ut i en tid der den offentlige samtalen rundt homoseksualitet var overskygget av aidsepidemien og preget av en sterk homofobi. Robert Englund har i intervjuer trukket frem filmens “åpenbare” seksuelle billedbruk og filmen er den eneste i serien med en mannlig hovedperson. Mark Patton som spiller Jesse er selv åpent homofil og har i intervjuer spøkefullt titulert seg som filmhistoriens første mannlige “scream queen”.

Trivia: Filmstudioet ønsket å spare penger ved å la en ukjent skuespiller ta over rollen som Freddy Krueger. To uker inn i innspillingen så de behovet for Englunds karisma og han fikk bekle den kjente masken igjen.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter og medlemskap kjøpes i døra.

Tidligere visninger:

  • onsdag 13.11.19 Kl. 21:00