Førpremiere: MARIANNE & LEONARD: WORDS OF LOVE (UTSOLGT!) Se trailer

Førpremiere: MARIANNE & LEONARD: WORDS OF LOVE (UTSOLGT!)

Regi:
Nick Broomfield
Lengde:
1t 41m
År:
2019
Medvirkende:
Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Richard Vick, Helle Goldman
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale (norsk tekst)
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Distribusjon:
Selmer Media
Tilhører tema:
Musikk på kino

En vakker historie om den unike kjærligheten mellom Leonard Cohen og hans norske kjæreste og store inspirasjon Marianne Ihlen, som blant annet inspirerte ham til å skrive en av hans mest kjente låter «So Long Marianne».

NB! Forestillingen er utsolgt.

Forholdet deres startet på den idylliske greske øya Hydra i 1960, hvor de begge var en del av et bohemsk samfunn bestående av kunstnere, forfattere og musikere. Filmen følger deres forhold fra starten av tiden på Hydra, en tid full av «fri kjærlighet» og åpne ekteskap, og til hvordan forholdet deres utviklet seg da Leonard Cohen ble en berømt musiker.

Kjærlighetshistorien mellom Marianne og Leonard varte livet ut. Underveis i filmen får vi se hvordan livet på Hydra utfoldet seg, oppturene og nedturene i Leonards karriere, og den inspirerende kraften som Marianne besatte.

Marianne og Leonard døde med tre måneders mellomrom. Men rett før Marianne døde fikk hun tilsendt et brev. Et kjærlighetsbrev fra Leonard.

Før visningen vil det være en innledning fra Helle Goldman, som medvirker i filmen. Helle er en amerikansk antropolog og redaktør som tilbragte sine første seks år på Hydra, en øy kjent for sitt samfunn av utvandrende kunstnere. Helle er gift med en tromsøværing og har bodd i byen i 22 år. Hun arbeider for Norsk Polarinstitutt og har oversatt flere bøker fra norsk til engelsk, inkludert Kari Hesthamars "So Long, Marianne: A Love Story". Nylig satt hun også sammen et utvalg korte memoarer kalt "When We Were Almost Young: Remembering Hydra through War and Bohemians".

NB! Forestillingen er utsolgt.

Tidligere visninger:

  • torsdag 03.10.19 Kl. 20:30