FOR SAMA Se trailer

FOR SAMA

Regi:
Waad Al-Khateab, Edward Watts
Lengde:
1t 39m
År:
2019
Manus:
Waad Al-Khateab
Foto:
Waad Al-Khateab
Land:
Storbritannia, Syria
Språk:
Arabisk (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Europafilm
Tilhører tema:
Månedens film

Prisvinnende og sterk dokumentarfilm fra gatene i Syria.

Akkurat idet det jublende opprøret stilner og bombene begynner å regne over Aleppo, trykker 21 år gamle Waad Al-Khateab på opptaksknappen. De neste fem årene dokumenterer hun det meste hun kommer over – i en by som hun knapt kommer til å kjenne igjen. I pusterommene fra krigens uutholdelige tilværelse, klarer Waad og legekjæresten Hamza å stifte en familie sammen. Men fødselen av lille Sama, et øyeblikk av total lykke, blir raskt avbrutt av den hjerteskjærende virkeligheten som herjer utenfor vinduet.

FOR SAMA er ikke bare et virkelighetsbilde av en brutal og opprivende borgerkrig. Det er også en film om et liv som tvinges til å gå videre med selv det mørkeste av baktepper, om de konstante dilemma en ung familie står overfor under krigens herjinger. “Kommer du til å klandre meg for at vi blir her, eller for at vi drar?”, spør Waad sin nyfødte. Det er et spørsmål som virker umulig å besvare.

FOR SAMA vant BAFTA-prisen for beste dokumentarfilm og var nominert til Oscar i samme kategori. Filmen ble vist på TIFF i januar og har mottatt sterke anmeldelser og flere priser ved filmfestivaler verden over.