Flukt Se trailer

Flukt

Regi:
Jonas Poher Rasmussen
Lengde:
1t 29min
År:
2021
Land:
Danmark
Språk:
Engelsk, dansk, russisk og svensk tale (norsk tekst)
Aldersgrense:
12 år
Distribusjon:
Mer film
Tilhører tema:
Filmer du gikk glipp av

En av fjorårets aller beste filmer - nominert til tre Oscars!

For over 20 år siden flyktet Amin fra Afghanistan og ankom Danmark som enslig mindreårig. 36 år gammel og på terskelen til å slå seg ned med sin forlovede, Kasper, føler Amin trang til å konfrontere sin skjulte fortid – ved å fortelle livshistorien sin til hans venn gjennom mange år, dokumentaristen Jonas Poher Rasmussen. Flukt er følsom, hjerterå og dramatisk i gjenfortellingen av en gripende reise fra barndommen i Kabuls gater til voksenlivet i Danmark. Filmen er full av ekstraordinære opplevelser og vanskelige konfrontasjoner – og viser råskapen flyktninger blir utsatt for, og hva de ofrer for sine familier.

Noe av det mest treffende ved Flukt er hvor nyskapende den er. Amins opplevelser blir formidlet gjennom animasjon, arkivopptak og gjengivelser av samtaler, som vevet sammen med Amins egne fortellinger danner et rikt portrett av et helt og mangesidig menneske. Bruken av animasjon frigjør filmen fra visse grunnleggende begrensninger ved dokumentarsjangeren, samtidig som det aldri overdøver historien. At Amin forteller alt med egne ord gir et unikt innblikk ikke bare i eksterne erfaringer, men også i hans konstante angst rundt avvisning som flyktning og som homofil, og hvordan fortiden klamrer seg til ham og påvirker hans plass i verden i dag.

Flukt hadde premiere under Sundance Film Festival i 2021 og vant festivalens Grand Jury Prize for beste internasjonale dokumentar. Den ble senere også nominert til hele tre Oscars, i kategoriene beste dokumentarfilm, beste internasjonale film og beste animasjonsfilm.

Tidligere visninger:

  • onsdag 22.06.22 Kl. 18:00
  • lørdag 25.06.22 Kl. 18:00