FILOSOFISK FILMKLUBB: HANNAH ARENDT Se trailer

FILOSOFISK FILMKLUBB: HANNAH ARENDT

Regi:
Margarethe von Trotta
Lengde:
1t 53m
År:
2013
Manus:
Margarethe von Trotta, Pam Katz
Medvirkende:
Barbara Sukowa, Axel Milberg, Janet McTeer, Julia Jentsch, Ulrich Noethen, Michael Degen, Nicholas Woodeson, Victoria Trauttmansdorff, Klaus Pohl
Land:
Tyskland, USA
Språk:
Tysk og engelsk tale, norsk tekst
Tilhører tema:
Filosofisk filmklubb

Hennes tanker forandret verden

HANNAH ARENDT er et intelligent og gripende portrett av en av det 20. århundrets fremste tenkere. Filmen utspiller seg i perioden 1961 - 1964 da Arendt dekket rettssaken mot nazi-krigsforbryteren Adolf Eichmann i Jerusalem. Den svært kontroversielle artikkelen hun skrev for The New Yorker skapte skandale verden over og var opphavet til begrepet "ondskapens banalitet".

Artikkelen ble også bearbeidet til en bok. I år er det 50 år siden Eichmann i Jerusalem ble gitt ut og for alltid endret måten man snakket om Holocaust på.

Regissør Margarethe von Trotta gjør et formidabelt comeback med denne filmen. Hun har skapt et fortettet og spennende drama om hvordan Arendts tanker ble formet - og til hvilken pris. Dette ville ikke vært mulig uten den strålende Barbara Sukowa i hovedrollen. Hun vant den tyske filmprisen for sin rolleprestasjon.

Margarethe von Trotta debuterte med sin første film i 1975 og var sist på norske kinoer med filmene LØFTET (1995) og ROSENSTRASSE (2003). Dette er tredje gang hun sammen med Barbara Sukowa skaper et portrett av en viktig historisk person. De laget ROSA LUXEMBURG sammen i 1986 og i 2009 VISION, hvor Sukowa spilte Hildegard von Bingen.

Innledning: Beatrix Himmelmann

Tidligere visninger:

  • mandag 12.09.16 Kl. 18:00