FILMKONSERT: REISEN TIL MÅNEN + HANS OG GRETE

FILMKONSERT: REISEN TIL MÅNEN + HANS OG GRETE

Regi:
Georges Méliès, Lotte Reiniger
Lengde:
30m
År:
1902 | 1954
Originaltittel:
LE VOYAGE DANS LA LUNE + HANSEL & GRETEL
Manus:
Georges Méliès, Jules Verne, H.G. Wells | Lotte Reiniger
Musikk:
Ole-Morten Indigo Lekang & Tromsø Kulturskole
Land:
Frankrike, Storbritannia
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Tilhører tema:
TIFF Junior 2019

På en filmkonsert er man på kino og konsert samtidig. Det betyr at det ikke er musikk eller tale på selve filmen, men musikerne spiller og lager lyden i kinosalen. Dette gjør filmkonserter til noe helt spesielt!

TIFF Junior samarbeider med pianist Ole-Morten Indigo Lekang som starter filmkonserten med klassikeren REISEN TIL MÅNEN (1902) av Georges Méliès. Her møter vi noen vitenskapsmenn med rare hatter som bygger en rakett og reiser ut i verdensrommet! De lander på månen, hvor de møter noen litt skumle skapninger. Men det går heldigvis bra til slutt.

Spennende og litegrann skremmende blir det når elever og lærere fra Tromsø Kulturskole spiller til HANS OG GRETE (1954). Historien om Hans og Grete er et av de mest kjente eventyr som finnes, og blir fortalt i ulike versjoner. I eventyret går de to søsknene Hans og Grete seg vill i skogen, og havner ved et hus som er laget av brød, kaker og sukkertøy. De er sultne, og forsyner seg av det fristende huset. Men inni huset bor det en farlig heks... Filmen er regissert av Lotte Reiniger, og er laget ved bruk av siluett-animasjon.

At this screening we take you back to the silent film era. We present two short films with live music: A TRIP TO THE MOON (1902) is probably the first sci-fi movie ever made. HANSEL & GRETEL (1955) is an animated version of the classic fairytale.

Tidligere visninger:

  • søndag 08.09.19 Kl. 12:00