Film fra Nord: Kortfilm-program

Film fra Nord: Kortfilm-program

Tilhører tema:
Film fra Nord

Nordnorsk kortfilmprogram!

Vi viser en velduftende bukett med noen av de beste nordnorske kortfilmene fra det nye årtusen! Fokus er på Tromsø og mange av de lovende regissørene som bor eller har bodd i byen vår! Her blir det gjensyn med høydepunkter fra TIFFs Film fra Nord-program, og med kjente navn som Hanne Larsen, Per Ivar Jensen, Terje A. Nymark og Magne Pettersen på plakaten vil vel filmelskere allerede ha vann i munnen!  Kort sagt: Film vi liker, laget av folk vi liker!

Program:

EDDERKOPPEN BAKERI / Terje A. Nymark / 15 min

Sex. Vold. Grådighet. Forfengelighet. Intriger. I EDDERKOPPEN BAKERI får vi kjente skrekkfilmelementer, kombinert med det visuelle og erotiske språket til en baguett, i en sirkulær historie om den viktigste ingrediensen i baking og markedsføring av mat: begjær. En erotisk bake-thriller-komedie satt i et tidsløst franco-skandinavisk univers.

HOPP / Magne Pettersen / 9 min

Torbjørn bor under en bro som er mye brukt som selvmordssted. Dette irriterer han, og ødelegger nattesøvnen. En dag har han fått nok.

[caption id="attachment_646" align="alignleft" width="377" caption="PARAT"][/caption]

PARAT / Magne Pettersen / 14 min

Harald Isaksen er dødssikker på at han kommer til å dø når som helst. Han er ikke fornøyd med hvordan livet hans har blitt, og føler seg forpliktet til å forsikre seg om at han får en ordentlig hedring.

HODET MITT / Knut Peter Ryan / 4 min

Filmen er et surrealistisk selvportrett om forholdet mellom det indre og ytre selvet.

VARDE / Hanne Larsen / 16 min

Varde er en mørk film om å være ung hvor  hovedkarakteren Johan (11) har et morals dilemma etter å ha startet en tilsynelatende uskyldig spøk. Historien utfolder seg på et psykologisk nivå, i overgangen mellom barndom og ungdom.

SKÅRUNGEN  / Per Ivar Jensen / 15 min

Har du sett de rytmiske bevegelsene til garvede fiskere på dekk? Når de driver med garnene, sløyinga eller setter på agn? Alt i hardt vær. Prøv å se det som en dans, og da har du hovedideen bak filmen.

Tidligere visninger:

  • mandag 06.09.10 Kl. 19:00