Festpremiere: The French Dispatch Se trailer

Festpremiere: The French Dispatch

Regi:
Wes Anderson
Lengde:
1t 48m
År:
2021
Medvirkende:
Benicio del Toro, Edward Norton, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Saoirse Ronan, Mathieu Amalric, Bill Murray, Owen Wilson
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale (norsk tekst)
Aldersgrense:
9 år

Velkommen til premiere på Wes Andersons nye fest av en film, etterfulgt av mer fest i kafeen!

The French Dispatch er den tiende filmen til Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom, Fantastic Mr. Fox, m.m.), som forteller en rekke historier fra den siste utgivelsen av et amerikansk magasin, publisert i en fiktiv fransk by. The French Dispatch utspiller seg på 1900-tallet og omtales som et «kjærlighetsbrev til journalistikken». Men filmen er også langt på vei et kjærlighetsbrev til nettopp film, for dette er Wes Anderson på sitt filmatisk mest inspirerte.

Vi møter et kunstnerisk geni i fengsel med motforestillinger mot suksess, blir med på et '68-studentopprør - og får servert en kulinarisk krimfortelling gjennom magasinets matspaltist. Rollelista er slående og mildt sagt stjernespekket, med både nykommere og gjengangere i Andersons univers. En av filmene denne høsten du er nødt til å se på kino.

Etter premieren vil Ellen Charlotte Sørheim og Eirik Haugstvedt Henriksen spille skiver og låter fra Wes Anderson-universet. Denne DJ-duoen, med fortid fra blant annet DJ Cal-i-jente og Children of Abortion, er begge Wes Anderson-entusiaster og skjønt enige om at det først og fremst er soundtrackene som gjør filmene hans magiske. De lover mange musikalske godbiter denne kvelden fra artister som David Bowie, Ramones, Rolling Stones og Nico.

Tidligere visninger:

  • fredag 22.10.21 Kl. 18:00