#FEMALE PLEASURE

#FEMALE PLEASURE

Regi:
Barbara Miller
Lengde:
1t 37m
År:
2018
Medvirkende:
Deborah Feldman, Leyla Hussein, Rokudenashiko, Doris Wagner, Vithika Yadav
Land:
Sveits, Tyskland
Språk:
Engelsk, tysk, fransk og japansk tale, med engelske undertekster
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

I denne dokumentaren følger vi fem kvinner fra fem ulike kulturer, med ett felles mål: frigjøringen av kvinners seksualitet og rett til selvbestemmelse. Deborah Feldman, Layla Hussein, Rokudenashiko, Doris Wagner og Vikthika Yadav har alle vokst opp i forskjellige kulturer, med tilsynelatende ulike forutsetninger, men kommer allikevel frem til samme konklusjon: Kvinnekroppen har vært, og er fortsatt, et objekt for mannlig lyst, mens den kvinnelige seksualitet og autonomi har blitt ignorert og nedtrykt. De fem hovedpersonene kjemper på hver sin arena, men kampen om kvinners frigjøring har sin pris. Æreskrenkelse, rettsforfølgelse og drapstrusler er bare noen av de mange hindringene kvinnene møter på i sin kamp for frihet.

Regissør Barbara Miller har bakgrunn innen juss og psykologi, og regisserte blant annet den prisvinnende dokumentaren Forbidden Voices (2012) om tre kvinnelige bloggere fra Kina, Iran og Cuba, og deres kamp for menneskerettigheter og ytringsfrihet.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb i samarbeid med Kvinnefronten, og visningen er gratis mot påmelding. Meld deg på visningen her.

MERK: Filmen vises med engelske undertekster.

Tidligere visninger:

  • lørdag 06.03.21 Kl. 15:00