HÆLA I TAKET

HÆLA I TAKET

Regi:
Amy Heckerling
Lengde:
1t 30m
År:
1982
Originaltittel:
FAST TIMES AT RIDGEMONT HIGH
Medvirkende:
Sean Penn, Jennifer Jason Leigh, Judge Reinhold
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, med norske undertekster
Aldersgrense:
16 år

Vi følger elevene med Ridgemont High som må navigere de stormende farvannene som utgjør ungdomstiden.

Kultklassikeren HÆLA I TAKET satt umiddelbart sitt avtrykk i den amerikanske offentligheten. Utgitt i 1982 skildrer filmen 80-tallets ungdomskultur på en nær og troverdig måte. Regissør Amy Heckerling gikk senere videre til å regissere toneangivende filmer som Se, han snakker og Clueless. Manusforfatter Cameron Crowe gjorde senere suksess på sin side som regissør av Jerry Maguire.

I filmen møter vi elevene Jeff Spicoli (Sean Penn) Brad og Stacy Hamilton (Judge Reinholdt og Jennifer Jason Leigh) og Mike Darmone (Robert Romanus). Alle settes de på prøve og må på sin egen måte lære viktige lekser om sex, vennskap og rus.

HÆLA I TAKET burde nok være kjent for det fleste filminteresserte. Ikke bare er filmen en ikonisk skildring av 80-tallets ungdomskultur, men den er også startskuddet for flere store skuespillerkarrierer. Blant stjernene som dukker opp i små roller er Oscarvinner Nicholas Cage, Oscarvinner Forrest Withaker og Eric Stoltz.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb og medlemskap kjøpes på filmklubben sine nettsider. Denne filmvisningen er gratis for de under 26 år.

Tidligere visninger:

  • onsdag 07.10.20 Kl. 21:00