Fartsstriper Se trailer

Fartsstriper

Regi:
Frederik Du Chau
Lengde:
1 time, 42 min.
År:
2005
Originaltittel:
Racing Stripes
Manus:
David Schmidt
Medvirkende:
Erik Skøld, Finn Schau, Kari-Ann Grønsund, Kalle Øby, Dennis Storhøi, Nicolai Cleve Broch og Helen Vikstvedt
Land:
USA
Språk:
Norsk tale
Tilhører tema:
Tromsø barnefilmklubb

Noen vinnere er født, og ikke fostret!

Under et voldsomt uvær, klarer et omreisende sirkus å etterlate en dyrebar last - en zebrababy. Det lille spinkle føllet reddes av hestefarmeren Nolan Walsh, som tar ham hjem til sin unge datter Channing. Walsh som tidligere var en suksessrik trener av fullblods veddeløpshester, har lagt karrieren på hylla til fordel for en stille tilværelse med Channing på deres beskjedne lille gård.

Den lille zebraen, eller Stripes som Channing kaller ham, møter snart resten av beboerne på låven, en shabby gjeng anført av den gretne shetlandsponnien Tucker og Franny, en klok gammel geit som sørger for at alle holder seg i skinnet. Den sinnsforvirrede storbypelikanen Goose er også en del av gruppen. Han ligger lavt inntil tingene roer seg der hjemme. Den mindre begavede hanen Reggie sørger for at alle befinner seg i høyeste beredskap med hanegal før solen står opp og et generelt hysterisk vesen, og den ikke fullt så presist døpte blodhunden Lightning holder et halvvåkent øye med alt som skjer på gården - innimellom middagslurene.

Walsh-gården er naboer til Dalrymple-eiendommen, der noen av landets beste fullblodshester trener til det gjeve og prestisjefylte veddeløpet Kentucky Open. Fra det øyeblikket Stripes får øye på treningsbanen er han hektet - han vet at om han bare får sjansen, vil han la etterlate alle de andre hestene i en støvsky. Hva han derimot ikke vet er at han ikke helt kan kalles en hest. Med med karakteristisk iver og pågangsmot vier han seg helt og fullt til å trene, med ørlite hjelp fra Tucker som har trent en champion eller to i sitt liv.

Channing har en lignende ambisjon - hun lengter etter å trene som jockey, men den beskyttende faren hennes nekter å la henne konkurrere i det som kan være en svært farlig idrettsgren. Men faren kan ikke ignorere entusiasmen hennes (eller staheten) i lang tid, og hun klarer å overtale ham til å gjøre et comeback og trene henne og Stripes til Kentucky Open.

Naboeiendommen er drevet av den hensynsløse dronningen av veddeløpsmiljøet i Kentucky, den styrtrike og eksepsjonelt kaldhjertede Clara Dalrymple. Stripes må også hele tiden tåle hånlatteren fra Dalrymple-dyrene som alle er fullblodshester, anført av den bortskjemte bølla Trenton's Pride som mobber ham uten stans for hans manglende oppfostring og uvanlige utseende. Men eiendommen huser også noen hyggeligere beboere, spesielt Sandy, en vakker hoppe som både beundrer og føler sterkt for Stripes og derfor ergrer rivalen hans ytterligere.

Stripes får noen venner på treningsbanen også, ikke minst den maniske flueduoen Buzz og Scuzz. De elsker sang og dans, omtrent like mye som de elsker pølse i brød og hestepærer. På vei inn i en verden bestående av eliteutøvere, intens konkurranse og enorme innsatser, må Stripes bevise at han er rask og tøff nok til å løpe side om side med de store hestene om han skal ha noe håp om å havne i vinnernes sirkel i det legendariske løpet Kentucky Open.

Aldersgrense: 7 år

Medlemskap og billetter til barnefilmklubbens visninger kjøpes i døra. Vennligst bemerk at det ikke er mulig å betale med kort. Barnefilmklubben aksepterer kun kontant betaling.

Tidligere visninger:

  • lørdag 28.11.15 Kl. 12:00