FALSE BELIEF (med samtale etter filmen) Se trailer

FALSE BELIEF (med samtale etter filmen)

Regi:
Lene Berg
Lengde:
1t 45m
År:
2019
Land:
Norge
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
12 år
Distribusjon:
Uavhengig distribusjon

En kafkaesk reise gjennom det amerikanske rettssystemet.

I FALSE BELIEF rekonstruerer den norske kunstneren og filmskaperen Lene Berg sin kafkaeske reise gjennom det amerikanske rettssystemet etter at hennes kjæreste ble arrestert, stilt for retten og fengslet uten grunn. I 2008 flyttet Berg inn hos sin afroamerikanske partner – i filmen kun omtalt som D – i Harlem. Etter å ha avgitt forklaring til politiet om at han er blitt trakassert av en nabo, blir D selv arrestert. Men for hva?

Dette blir starten på en farlig og forvirrende prosess der Ds tro på rettssystemet gjør ham til et gissel i hendene på institusjonene han trodde skulle forsvare ham. Via Ds åpenhjertige fortelling, Bergs egne observasjoner, samt rettsdokumenter og privat bildedokumentasjon blir filmen et forsøk på å skape mening i hendelsesforløpet rundt straffesaken. FALSE BELIEF skildrer det amerikanske rettssystemet utenfra, men det er også en film om større temaer som rasisme, maktmisbruk og en økonomisk og kulturell gentrifisering som setter lover og regler ut av spill.

Etter filmen ønsker vi velkommen til samtale mellom regissør Lene Berg, hovedperson Delano Greenidge og Ole-Gunnar Solheim fra Amnesty Region Nord. Ingrid Dokka fra Nordnorsk Filmsenter leder samtalen.

Tidligere visninger:

  • torsdag 24.10.19 Kl. 18:00