FALLING

FALLING

Regi:
Viggo Mortensen
Lengde:
1t 52
År:
2020
Medvirkende:
Viggo Mortensen, Lance Henriksen, Sverrir Gudnason, Laura Linney, Hannah Gross
Land:
Canada/Storbritannia
Språk:
Norske tekster
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Den Oscar-nominerte skuespilleren Viggo Mortensen debuterer som regissør med Falling.

Falling er et drama som skildrer et sårt og turbulent forhold mellom far og sønn gjennom flere tiår. For Mortensen er filmen en gjenfortelling av hans families opplevelser med demens og hans erfaring som forsørger. Mortensen har uttalt at det har vært demens på begge sider av familien hans.

Når hans aldrende far Willis (Lance Henriksen) begynner å utvikle tegn på demens, overtaler John (Mortensen) ham til å flytte fra familiegården i Midtvesten for å tilbringe sine siste år hos ham selv og ektemannen Eric i Los Angeles. Willis er imidlertid «konservativ» i betydningen homofob, rasistisk og fullstendig uspiselig, og så snart han er på plass, begynner han umiddelbart å tøye Johns empati og forståelse.

Filmen vises som et samarbeid med Tromsø Filmklubb og Demensdagene, som i Tromsø har vært arrangert siden 2011 i forbindelse med den internasjonale alzheimerdagen 21. september. Årets tema er: «Demensomsorg i Troms i et fremtidsperspektiv». Hensikten med Demensdagene er å bidra til åpenhet, spredning av kunnskap om demens og tilbud som finnes i kommune/spesialisthelsetjeneste. Personer med demenssykdom, deres pårørende, fagfolk og alle andre interesserte ønskes velkommen. Alle arrangement under Demensdagene er gratis og åpne for alle.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Tidligere visninger:

  • onsdag 22.09.21 Kl. 21:00