FALLING Se trailer

FALLING

Regi:
Viggo Mortensen
Lengde:
1t 52m
År:
2020
Manus:
Viggo Mortensen
Medvirkende:
Viggo Mortensen, Sverrir Gudnason, Lance Henriksen, Laura Linney, David Cronenberg
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, med norske undertekster
Aldersgrense:
12 år
Distribusjon:
Nordisk Film Distribusjon

Den Oscar-nominerte skuespilleren Viggo Mortensen debuterer som regissør med FALLING, et drama som skildrer et sårt og turbulent forhold mellom far og sønn gjennom flere tiår.

Når hans aldrende far Willis begynner å utvikle tegn på demens, overtaler John ham til å flytte fra familiegården i Midtvesten for å tilbringe sine siste år hos ham selv og ektemannen Eric i Los Angeles. Willis er imidlertid «konservativ» i betydningen homofob, rasistisk og fullstendig uspiselig, og så snart han er på plass, begynner han umiddelbart å tøye Johns empati og forståelse.

FALLING er Viggo Mortensens debutfilm som manusforfatter og regissør. Både publikum og filmanmeldere har latt seg imponere, og filmen vant prisen for beste film under filmfestivalen i San Sebastian. Den har også høstet mange lovord fra den norske filmpresse med terningkast 5 fra bla. VG, Aftenposten, Dagsavisen og Cinema. Det er også verdt å nevne veteranen Lance Henriksen som virkelig imponerer i sin første store rolle på årevis, som mange mener gjør han fortjent til sin første Oscarnominasjon.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 02.02.21 Kl. 18:00
  • fredag 05.02.21 Kl. 18:00
  • fredag 12.02.21 Kl. 13:00
  • søndag 14.02.21 Kl. 18:00