FALLEN ANGELS [35mm]

FALLEN ANGELS [35mm]

Regi:
Wong Kar-Wai
Lengde:
1t 39m
År:
1997
Originaltittel:
Do lok tin si
Medvirkende:
Leon Lai, Michelle Reis, Takeshi Kaneshiro
Land:
Hong Kong
Språk:
Kantonesisk, mandarin, engelsk, japansk (dansk tekst)
Distribusjon:
Cinematekene
Tilhører tema:
Cinematekene i Norge

En visuelt nyskapende, neonskingrende og melankolsk film fra Hong Kong-regissøren Wong Kar-wai.

FALLEN ANGELS er laget i kjølvannet av Chungking Express, og har mye til felles med forgjengeren: Miljøet (Hong Kong), de kjærlighetssyke karakterene som vandrer ensomme rundt i den neonbelyste natten og – ikke minst – den ekstremt lekre og lettere frenetiske estetikken med utstrakt bruk av vidvinkel og motion blur.

Filmen handler om leiemorderen Wong og hans unge kvinnelige medhjelper, som er vilt og håpløst forelsket i ham. De møtes nesten aldri, men hun har et desperat enveisforhold til ham gjennom ting som han har brukt eller rørt, eller en seng som han har sovet i. Vi møter også en annen ung mann, den tause He, som har nattlige tokt hvor han åpner stengte butikker og tvinger uskyldige forbipasserende til å spise absurde mengder med iskrem.

FALLEN ANGELS har flere små referanser til Chungking Express (ananasboksen som har gått ut på dato, gatekjøkkenet Midnight Express), og kan på sett og vis sees som en oppfølger. Det er en mørkere og mer blå film, men den nostalgiske og melankolske stemningen, og den underfundige humoren, er den samme. Dette er også en film som vokser når du ser den flere ganger.

OBS: Filmen vises med dansk tekst.

Filmen vises fra nydelig 35mm-format.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 18.02.20 Kl. 19:45
  • mandag 24.02.20 Kl. 18:30