Exhibition Se trailer

Exhibition

Regi:
Joanna Hogg
Lengde:
1 time, 44 min.
År:
2013
Manus:
Joanna Hogg
Medvirkende:
Viv Albertine, Liam Gillick, Tom Hiddleston
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk (utekstet)
Tilhører tema:
Cinematekene i Norge

En særegen, intelligent og dypt fascinerende film.

Joanna Hoggs EXHIBITION handler om et middelaldrende kunstnerpar, kun kalt D og H, som skal selge sitt eksklusive hus i Vest-London. Filmen utspiller seg hovedsaklig innenfor dette bygget, hvor de to både bor og arbeider, med interntelefon som kommunikasjonsmiddel dem imellom, og store vinduer som nærmest stiller dem ut for omverdenen.

Med sine statiske, observerende bilder og et lydspor som stadig minner om storbyen utenfor, kan filmen gi assosiasjoner til Haneke, Ozu og Antonioni. EXHIBITION er en formsikker, suggererende og subtil skildring av et ressurssterkt, moderne bohempar, som etter mange år fortsatt strever med å nærme seg hverandre både intellektuelt og seksuelt, mens angsten langsomt eter kunstnersjelen.

Hovedrollene gestaltes med dempet spill og naturlig autentisitet av Viv Albertine fra punkbandet The Slits og kunstneren Liam Gillick, begge debutanter foran kamera. Det enestående innspillingsstedet, et modernistisk bygg tegnet av arkitekten James Melvin, blir dessuten en integrert del av filmens estetikk og (indre, så vel som ytre) handling.

EXHIBITION er Joanna Hoggs tredje spillefilm, hvor hun viderefører både formspråk og tematikk, samtidig som hun for første gang innlemmer fantasisekvenser i narrasjonen.

MERK: FILMEN VISES UTEN NORSKE UNDERTEKSTER.

https://www.youtube.com/watch?v=7hQWoF0e45Q

Tidligere visninger:

  • fredag 14.10.11 Kl. 14:00
  • torsdag 05.03.15 Kl. 20:30
  • fredag 06.03.15 Kl. 13:00