EVIG SOLSKINN I ET PLETTFRITT SINN

EVIG SOLSKINN I ET PLETTFRITT SINN

Regi:
Michel Gondry
Lengde:
1t 48 min
År:
2004
Originaltittel:
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Medvirkende:
Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, norske tekster
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

"What a loss to spend that much time with someone, only to find out that she’s a stranger."

Joel (Jim Carrey) oppdager at kjæresten Clementine (Kate Winslet) har fått slettet minnene om det stormfulle forholdet deres, og i ren desperasjon kontakter han klinikken Lacuna og doktor Mierzwak for å få Clementine fjernet fra sitt eget minne. Men når minnene begynner å forsvinne, vekkes følelsene for henne til live igjen, og en desperat jakt etter å få stoppet prosessen er i gang.

Det som følger er en leken og fragmentert kjærlighetshistorie som stadig overrasker med hvor den tar oss hen. Filmen byr på filosofisk hjernegymnastikk og en av de fineste og mest realistiske romansene som er festet til film. Det glitrende skuespillet til Kate Winslet og Jim Carrey gjør at vi blir dratt inn i både det gode og vonde mellom Joel og Clementine på en overbevisende måte.

Den originale, visuelle kreativiteten til regissør Michel Gondry og den skarpe intelligensen til manusforfatter Charlie Kaufman kombinert gjør dette til en film som absolutt er verdt å få med seg. Filmen vant en velfortjent Oscar for beste originalmanus, og er en av hovedgrunnene til at vi velger å hedre Kaufman dette semesteret. Denne labyrintiske kjærlighetshistorien er en opplevelse som nytes best på kino!

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Billetter:

  • onsdag 01.12.21 Kl. 21:00