Etegildet

Etegildet

Regi:
Marco Ferreri
Lengde:
2t 15m
År:
1973
Originaltittel:
La Grande Bouffe
Medvirkende:
Marcello Mastroianni, Michel Piccoli, Philippe Noiret, Ugo Tognazzi
Land:
Frankrike, Italia
Språk:
Fransk / Italiensk
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

- Vulgar vaudeville on an epic scale... A mordant, chilling, hilarious dirty movie. - The New York Times

Marco Ferreris omdiskuterte mesterverk LA GRANDE BOUFFE (Etegildet) fra 1973 er en mørk og humoristisk reise inn i menneskets dekadanse. Den bør aller helst ses på tom mage, men vil neppe skjerpe appetitten din etterpå.

En gruppe på fire menn isolerer seg i en villa ute på landet sammen med prostituerte kvinner og en grotesk mengde proviant med den hensikt å spise seg ihjel. De er dypt ulykkelige av ulike årsaker — men kan sex og parmesan løse de eksistensielle problemene, selvmordstankene og impotensen? Vi møter blant annet skuespillerne Marcello Mastroianni (kanskje bedre kjent fra Federico Fellinis 8 1/2), Michel Piccoli, Philippe Noiret og Ugo Tognazzi i rollene som de miserable mennene som her hengir seg til sine mest hedonistiske lyster i denne svarte komedien.

Dette kontroversielle bidraget til filmhistorien setter på spissen tanken om at lykken kan oppnås gjennom et hensynsløst forbruk av materielle goder. Det gjør den minst like relevant den dag i dag. Om ikke mer!

Trivia: Skuespiller og daværende jurypresident under filmfestivalen i Cannes, Ingrid Bergman, skal ha kastet opp etter at filmen ble vist. Marco Ferreri ble forhatt og spyttet på av publikum.

Harald Lauvås Korsåsen

Tidligere visninger:

  • lørdag 16.09.17 Kl. 15:00