Ernest & Celestine Se trailer

Ernest & Celestine

Regi:
Benjamin Renner, Stéphane Aubier, Vincent Patar
Lengde:
1 time, 19 min.
År:
2012
Originaltittel:
Ernest et Celestine
Manus:
Daniel Pennac basert på boken av Gabrielle Vincent
Medvirkende:
Stig Henrik Hoff, Kaia Varjord
Musikk:
Vincent Courtois
Land:
Frankrike
Språk:
Norsk tale
Tilhører tema:
Tromsø barnefilmklubb

Vinner av prisen for beste film på barnefilmfestivalene i Tromsø, Amsterdam og New York.

Ernest er en stor bjørn og Celestine ei lita mus. De lever i hver sin verden: Bjørnene over bakken og musene under. De er på mange måter redde for hverandre, og alle mener det er til det beste. Men i dag skal alt forandre seg.

Celestine er ei uredd mus. Hun tror ikke at alle bjørner er farlige. På et oppdrag oppe hos bjørnene møter hun en utsultet Ernest. Han prøver å spise henne, men Celestine slipper unna og leder ham til en butikk full av godterier som de bryter seg inn i. Ernest blir tatt av politiet og Celestine hjelper ham med å flykte. Som takk lover Ernest og hjelpe Celestine med å stjele bjørnetenner, noe som musene trenger når de mister sine egne fortenner. Men alt går ikke etter planen og snart er de på flukt fra både bjørne- og musepolitiet.

ERNEST OG CELESTINE kombinerer nydelig animasjon med skrudd og underfundig humor. Den tar deg med til en fascinerende verden som både voksne og barn vil sette stor pris på.

Filmen bygger på Gabrielle Vincents populære barnebøker, der hun både sto for tekster og de rike illustrasjonene. Fire av bøkene ble utgitt i Norge på begynnelsen av 1980-tallet med tittel «Bjarne og Stine», oversatt av Tor Åge Bringsværd. Animasjonen er svært tro mot Vincents nydelige tegnede univers, som minner mye om AA Milnes originale bøker om Ole Brumm. Samtidig er tonen i filmen tydelig inspirert av Studio Ghibli og kanskje spesielt MIN NABO TOTORO.

ERNEST OG CELESTINE har vunnet prisen for beste film på barnefilmfestivalene i Tromsø, Amsterdam og New York. I den norske versjonen møter vi Stig Henrik Hoff som bjørnen Ernest og Kaia Varjord i rollen som Celestine.

Aldersgrense: Tillatt for alle

Billetter og medlemskap til barnefilmklubbens visninger kjøpes i døra.

Tidligere visninger:

  • lørdag 17.10.15 Kl. 12:00