En sommer i Goulette

En sommer i Goulette

Regi:
Ferid Boughedir
Lengde:
1t 33m
År:
1996
Originaltittel:
Halk-El-Wad/Un été à La Goulette
Manus:
Férid Boughedir, Nouri Bouzid
Land:
Belgia, Frankrike, Tunisia
Språk:
Fransk, arabisk, italiensk
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket
Tilhører tema:
Revolusjon

Året er 1967, kort før utbruddet av Seksdagerskrigen. Stedet er Goulette. En liten, solfylt havneby i Tunis, hvor forskjellige befolkningsgrupper og kulturer har levet sammen i fred og fordragelighet i årtier.

Muslimen Youssef, Jøden JoJo og Katolikken Guiseppe er uatskillelige venner. Det samme er deres tre døtre på seksten år; Meriem, Gigi og Tina.

Som så mange andre teen-agers verden over, bestemmer de tre jentene seg for å gjøre opprør mot de eksisterende tradisjoner. De sverger på at de alle vil ha mistet sin "uskyld" før den 15 August, som er den dagen da den hellige Madonna feires.

Ikke nok med det. Hver av de tre jentene har sett seg ut en gutt, som har et annet religion enn dem selv. Noe som er tabu og totalt i strid med eksisterende normer og tradisjoner. Dette får så store konsekvenser at de tre familiene bryter kontakten med hverandre.

Til tross for alle motsetningsforhold, innser de tre fedre til sist at deres vennskap er mer verdifullt enn samfunnets tradisjoner og normer. De finner igjen sammen i broderlig vennskap - kun få dager før Seksdagerskrigen bryter ut: en krig som vil splitte Jøder og Arabere verden over.

Tidligere visninger:

  • søndag 20.03.11 Kl. 19:00
  • tirsdag 22.03.11 Kl. 19:00