En prest og en plage

En prest og en plage

Regi:
Fridtjof Kjæreng
Lengde:
1 time, 19 min.
År:
2013
Manus:
Fridtjof Kjæreng
Medvirkende:
Børre Knudsen, Ragnhild Knudsen
Land:
Norge
Språk:
Norsk tale
Tilhører tema:
Månedens film

En film om å slåss for det man tror på, uten tanke på konsekvensene.

Presten Børre Knudsen er Norges mest kjente abortmotstander og en av de største opprørere i nyere norsk historie. Han ble en av Norges mest forhatte menn. Hva er konsekvensene for de som ytrer seg på tvers av og stikk i strid med de etablerte sannheter?

Selv om ytringsfriheten er grunnlovsfestet og står sterkt i Norge kan den være dyrekjøpt for den som virkelig benytter seg av den. Børre Knudsen ble avsatt ved dom og utstøtt av sine egne. Dette gikk hardt ut over han selv og familien. De måtte forlate hus og hjem. I anledning Grunnlovsjubiléet ønsker En prest og en plage å vekke debatt om ytringsfrihetens kår i Norge.

I over ett år har regissør Fridtjof Kjæreng fulgt ekteparet som bor i en hytte i Balsfjord i Troms. Børre Knudsen er tidvis sterkt plaget av Parkinsons sykdom. Gjennom ekteparets dagligliv og tanker føres vi tilbake til fortiden og deres kamp for de kristne verdier. Gjennom arkivfilm opplever vi Børres kamp for det ufødte liv samt fremveksten av det moderne Norge. Filmen følger ekteparets kamp med å forsone seg med fortiden og den smerten abortkampen har påført dem og barna.

Se trailer for filmen hos Filmweb!